Lär känna våra fem fantastiska vinnare

  1. Mejeriet/Skateparken - Anna Duvskog
  2. Stadsparkscaféet/P-huset - Rebecka Malmberg
  3. Revingegatan/Tullgatan - Fredrik Zanichelli
  4. Järnåkra/Hemköp - Clara Digman
  5. Polhemskolan-parkering -Tove Thorn Boström

Mejeriet/Skateparken - Anna Duvskog

artshacks_2021_anna_900.jpg

Juryns motivering: Gestaltningen bjuder på en mångfacetterad berättelse om Lund där motiven passar väl in i porten mot stadsparken och staden. Motivet torde gå bra att omsätta på fasaderna.

”Jag har målat i hela mitt liv och när jag fick höra om tävlingen visste jag direkt att jag ville vara med. Jag är uppväxt ute på Östra Torn och har sett hur staden utvecklats under 27 år. Därför ville jag göra någonting som förmedlade en känsla av Lund. Här finns mycket humanism och natur, det är en fin stad som är välkomnande och som är min trygghet. Tillsammans har vi kraften att förändra, och det vet Lund.”

Stadsparkscaféet/P-huset - Rebecka Malmberg

artshacks_2021_rebecka_900.jpg

Juryns motivering: Gestaltningen ger en fin bild av kärlek och vänskap som enande och stark kraft i Lund. Fint fokus på den ”inre styrkan/inre livet” via grenarna som växer ut. Nätstationen och motivet kan ge upplevelsevärden från olika håll och torde gå bra att måla på fasaderna.

”Att få skapa är det bästa som finns. När jag såg att jag hade chansen att göra det här så la jag ner hjärta och själ.

Jag blir varm om hjärtat och känner att jag är på väg någonstans. Att man varit med om en tävling och att en riktig jury har tittat på det är stort. Innan har jag bara gjort arbeten för skolan men det känns roligt att detta är för allmänheten och att andra kommer att kunna se det man skapar”.

Revingegatan/Tullgatan - Fredrik Zanichelli

artshacks_2021_fredrik_900.jpg

Juryns motivering: Förslaget tar fasta på det fina teglet som material och låter detta lysa igenom i en bild som tydligt symboliserar kraften framåt genom vågmönstret. Att maskera av tegelstenar borde kunna gå bra för att få fram konceptet tydligt.

”Jag gillar när man skalar bort aspekter och gör ett verk utifrån en utgångspunkt, i det här fallet var det kraft. Både med el och i själva kraftfältet. Dessutom när jag såg det vackra teglet blev det nästan självklart att det skulle ha en framträdande plats i motivet.”

Järnåkra/Hemköp - Clara Digman

artshacks_2021_clara_900.jpg

Juryns motivering: Ett vackert trädmotiv visar på kraften i det gröna som växer runt oss och som ständigt hittar sätt att sträva uppåt. Nätstationens underlag lämpar sig väl för motivets konstruktion.

”Att jag vann betyder mycket för mig. Det är ett konstverk som alla kan se, alla som går förbi kommer att kunna se det. Jag hoppas att folk ska känna kärleken till naturen och få en lugn känsla eftersom det är en ganska busy korsning och inte så mycket träd där.”

Polhemskolan-parkering - Tove Thorn Boström

artshacks_2021_tove_900.jpg

Juryns motivering: Ett kraftfullt mönster ger styrka i en skolmiljö där kreativ energi behövs i vardagen. Mönstret borde gå bra att översätta på stationen och kan upplevas från olika håll.

”Det här är ett mönster som jag haft lite sedan innan och som är inspirerat av yin och yang-tecknet. Jag tycker att det funkade med platsen eftersom här finns både en kyrka, idrottsplats och skola”.

Här hittar du nätstationerna

Karta över nätstationer

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon