100% fossilbränslefri fjärrvärme

Fjärrvärme för företag och fastigheter

Fjärrvärme en riktig smart lösning - istället för att alla ska ha egen panna eller värmepump så kopplar vi samman tusentals fastigheter och ansluter allt till våra värmeverk där vi har full koll på bränsle och utsläpp.

Bara fossilbränslefri produktion!

Återvunnen värme

Visste du att Kraftringens fjärrvärmeproduktion är helt förnybar, och dessutom även delvis baserad på återvunnen energi? Vi har gjort en enorm resa i vårt hållbarhetsarbete och fast vi har åstadkommit massor är vi på inget sätt färdiga. Det finns - och kommer alltid att finnas - mer som kan göras för en mer hållbar framtid! 

Om ditt företag genererar ett värmeöverskott kan det vara så att ni sitter på en outnyttjad resurs som kan återvinnas i fjärrvärmenätet. I så fall kan ni få en extra intäkt för värmeöverskottet, samtidigt som ni gör en god gärning för miljön.

Läs mer om återvunnen värme här.

Är det möjligt att producera förnybar olja från trädbränsle?

Tillsammans med Lunds Tekniska högskola och Karlstads Universitet, utreder Kraftringen möjligheterna att producera pyrolysolja (bioolja) på Örtoftaverket. Forskningsprojektet som är finansierat av Kraftringen och Energimyndigheten är unikt i sitt slag och kan förhoppningsvis ge branschen ökade kunskaper mot en snabbare omställning.

Läs mer om projektet här.

Lågtempererad fjärrvärme på Brunnshög i Lund

På Brunnshög i nordöstra Lund ligger de världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV-laboratoriet. Hos MAX IV sker banbrytande och energikrävande forskning och den värme som uppstår i processerna ser vi till att ta om hand och mata ut på vårt nybyggda nät för lågtempererad fjärrvärme. Nätet täcker hela det område som i framtiden kommer att vara värd för 40 000 boende och arbetande.

Läs mer om vår lågtempererade fjärrvärme!
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon