Våra bästa energisparare

GRATTIS!

Kraftringens bästa energisparare är korad

Efter en månads sökande med ljus och lykta, har vi äntligen hittat Kraftringens bästa energisparare. 

Vi på Kraftringen vill skicka våra största gratulationer till våra tre vinnare:

  • 1:a pris - Ngenic Tune - smart termostat (värde 5 395 kr.)

Mats Ljungberg, med en förbrukningsminskning på 83 % från november 2021 till november 2022 samt 87 % från december 2021 till december 2022. 

  • 2:a pris - Två härliga ullfiltar "Sheep" från Klippan Yllefabrik (värde 2910 kr.)

Inga Grimm med en förbrukningsminskning på 81 % från november 2021 till november 2022 samt 87 % från december 2021 till december 2022

  • 3:e pris - En värmande ullfilt "Sheep" från Klippan Yllefabrik (värde 1455 kr.)

Stefan Adolfsson med en förbrukningsminskning på 83 % från november 2021 till november 2022 samt 80 % från december 2021 till december 2022

Vi hoppas att ni ska ha god användning för era vinster!
Stort tack också till alla som medverkat i tävlingen. 

kwh_tavling.jpg

Vi ställde även några energispar-relaterade frågor till våra andra- och tredjepristagare, Inga och Stefan.

Hur har du blivit wattjägare?

Inga: Jag skulle nog snarare säga att jag är en wattsparare för att jag försöker ju att spara på el och inte vill jag jaga den! 😊
Att inte slösa på el ingick redan i min uppfostran från barnsbenen. Jag är uppväxt i Tyskland på 70talet där elen var ganska dyrt redan då. Men de stigande elkostnader de sista åren gör ju att jag försöker spara ännu mer.

Stefan: Fick förra vintern några, som man tyckte då, dyra elräkningar men hanterbara.
Insåg när hösten o vintern närmade sig och osäkerheten om vart priserna skulle hamna att man var tvungen att göra vad man kunde för att hålla nere förbrukningen.

Vad har du tagit till som mest ”extrema” åtgärd för att spara el?

Inga: Den mest extrema åtgärden är väl att jag tillsvidare har flyttat till min sommarstuga i höstas. Där eldar jag med ved för matlagning och värme.

Stefan: Jag har ett gammalt, dåligt isolerat hus med direktverkande elvärme som varit avstängt under sommaren så jag har inte satt på värmen igen utan eldar bara med ved. Blev klok på att värmen stog för mer än 80% av förbrukningen och att man inte har någon koll på vad kostnaden skulle bli så det var ett rätt lätt beslut.

Hur har övriga i hushållet reagerat? Har alla varit lika positivt inställda till det?

Inga: Det finns bara katten Lilleman i mitt hushåll och han bryr sig inte om vad jag gör så länge han får sin mat och mycket kärlek.

Stefan: Är särbo så är för det mesta själv i hushållet som tur är men särbon är också positivt inställd för man har ingen koll på vad kostnaden kan bli. Men är inget helt bekvämt och enkelt liv☺️

Om du skulle ge bara ETT energispartips, vad skulle det vara? Vad har gjort mest skillnad?

Inga: Mest skillnad gjorde ju såklart flyttet till stugan under de kalla månaderna men eftersom inte alla har den möjligheten så skulle jag nog säga att den bästa grejen för att få upp kroppsvärme är för mig en värmeflaska med het vatten i som jag brukar ha vid fötterna under täcket i sängen eller under filtet på soffan.
Har jag bara varma fötter då fryser jag inte och då behöver det inte vara så varmt i rummet heller.

Stefan: För mig har det helt och hållet vara att stänga värmen och bara elda med ved men det har ju inte alla möjlighet till. Men får samtidigt upp ögonen för annat man kan göra som man inte tänkt på tidigare, släcka lampor som inte behövs, använda mindre varmvatten, inte värma bullar i ugnen mm ☺️

Mer om våra priser

Ngenic Tune är en smart termostat som hjälper till att spara energi och pengar genom att optimera ditt värmesystem. Det är ett självlärande system som ger dig full kontroll över din uppvärmning via en mobilapp. Läs mer om Ngenic Tune här.

Klippan Yllefabrik är experter på ull sedan 1879. Deras vackra ullplädar är i skandinavisk design och enbart tillverkade av naturmaterial i högsta kvalitet. Obs! Filtarna på bilden ovan är bara en illustration. Om du vill se hur ullfilten Sheep ser ut kan du klicka här. 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon