Ladda elbilen i föreningen

I takt med att allt fler skaffar elbil så ökar efterfrågan på att kunna ladda elbilen hemma. Ni får en leverantör som är med er från start till mål. Med våra smarta tjänster kan vi hjälpa er med underhåll och administration. Vi arbetar i nära samarbete med en av Sveriges största oberoende laddoperatörer, Eways, där vi tillsammans skapar den mest kompletta laddlösningen för er som förening.

Hur lång tid tar det att ladda?

Hur lång tid det tar att ladda en elbil beror på laddboxens effekt (kW) och bilens batterikapacitet. En låg effekt ger en långsam laddning och en hög effekt kortare laddningstid. Hur lång tid det tar att ladda ett tomt batteri beror även på bilens batterikapacitet, vilket varierar beroende på vilken bil man har.

Andra saker som påverkar laddtiden är temperaturen och batteriprocent. Det tar till exempel längre tid att ladda när det kallt ute, och de sista 20 % av batterikapaciteten tar avsevärt längre tid att ladda än de första 80 %.

Skillnaden på kW och kWh

Laddas bilen med 1 kW i en timme har man laddat 1 kWh i batterierna. En enkel tumregel är att elbilar förbrukar ungefär 2 kWh el per mil, men varierar mellan olika bilmodeller.

  • kW (kilowatt) anger laddeffekt och laddhastighet. Ju högre siffra desto snabbare kan bilen laddas.
  • kWh (kilowattimmar) anger laddning och batteristorlek. Ju högre siffra desto större batterier har bilen.

Ja tack! Vi vill ha en prisindikation.

Klicka här

Information från Kraftringen Energi AB (gashandel)

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon