Välj fossilfri fjärrvärme till er bostadsrättsförening

Här hittar du allt inom fjärrvärme för din BRF

Visst är fjärrvärmen en riktig smart lösning - istället för att alla ska ha egen panna eller värmepump så kopplar vi samman tusentals fastigheter och ansluter allt till våra stora värmeverk där vi har full koll på bränsle och utsläpp. Men tänk om du kan göra din fjärrvärme ännu smartare? Låt oss berätta mer!

100 % fossilbränslefri fjärrvärme "Made in Skåne"

I april 2018 blev vår fjärrvärmeproduktion helt fossilbränslefri. Då byttes den sista torven på Örtoftaverket ut mot förnybart biobränsle. En ny, koldioxidfri era inleddes. Målet var att bli fossilbränslefria till 2020, men tack vare ett intensivt arbete nådde vi fram två år i förtid. Nu eldas våra kraftvärmeverk med klimatsmart biobränsle från lokala och regionala markägare. Men ännu är inte vår hållbarhetsresa slut. Läs mer om Örtoftaverket och våra investeringar här.

BRF Strandhusen i Lomma valde ett Komfortavtal

BRF Strandhusen har haft fjärrvärme sedan starten. Det är ett praktiskt och miljövänligt alternativ. Eftersom det snart är 30 år sedan fastigheten byggdes börjar det bli dags att se över allt från undercentral och ventilation till styrsystem.

För de boende är det viktigt att inomhustemperaturen är jämn. Alla lägenheter ska ha en behaglig temperatur, oavsett om man bor högt upp eller långt ner i fastigheten. Därför behövs ett pålitligt system som kan hantera såväl soliga som kyliga dagar.

Tack vare Komfortavtalet har BRF Standhusen fått en bekymmersfri vardag, en god driftsekonomi och en minskad miljöpåverkan. Läs mer om Komfortavtal här.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon