Laddlösningar för företag och fastigheter

Efterfrågar anställda, kunder eller boende laddplatser på parkeringen? Då är ni inte ensamma. Antalet laddbara bilar i Sverige uppgår just nu till 398 178  (oktober-21). Tillväxten de senaste 12 månaderna har varit 50 % (Elbilsstatistik.se) och därmed ökar behovet av laddplatser. Här hittar ni bland annat vad ni bör tänka på vid installation av laddplatser, bidrag, kapacitet och smarta tjänster.

Kostnader för laddplatser

Kostnaden för installation av laddstationer beror bland annat på ert behov och era förutsättningar. För att ge ett grovt estimerat kan man säga att en laddlösning kostar cirka 12 000-16 000 kr per laddpunkt, väldigt beroende på hur installationsförutsättningarna ser ut. Dock finns det för närvarande finansiellt stöd att ansöka om som kan täcka upp till 50 % av investeringen. Läs mer här.

Välj rätt kapacitet

För att välja rätt kapacitet för laddstationerna behöver vi tillsammans titta på er verksamhets specifika förutsättningar. Vi tittar på er elanvändning och effektbehov för att säkerställa att ni får en elbilsladdning med rätt kapacitet, utan onödiga kostnader. Läs mer här.

Ja tack! Vi vill ha en offert.

Klicka här
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon