Spänningssökarna

Spänningssökarna är en årligt återkommande tävling för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby, Lomma och Klippan som Kraftringen arrangerar. Årets tävling för åk 9 avgörs under vårterminen 2022. Syftet är att öka din och dina klasskompisars kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som du får använda din kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på ett tema och sedan göra en kreativ och säljande presentation. Årets tema är Energi i kristid.

Varför Spänningssökarna?

S[1].png

Vi på Kraftringen vill tillsammans med samarbetspartners och framtida generationer leda utvecklingen av det hållbara samhället. Om resurserna ska räcka till alla i framtiden så måste vi hitta nya energilösningar och konsumera smartare. Vi tror på dagens unga och vill därför låta dem vara med och skapa framtidens energilösningar.

Syftet med tävlingen är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får använda sin kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på temat Energi i kristid. Spänningssökarna ska ses som ett roligt, inspirerande och utmanande komplement till den ordinarie undervisningen. Eleverna lär sig presentations- och argumentationsteknik och tävlingsmomentet skapar engagemang och gemenskap i klassen.

Mer om tävlingen

Tävlingen går ut på att du och dina klasskamrater ska kläcka en idé, sedan visualisera ert bidrag. Det kommer att bedömas av Kraftringen, allmänheten och senare av två jurygrupper som består av studenter på LTH, en retorikexpert och politiker från Kraftringens ägarkommuner. Allt avgörs i en livesänd final i vår. Den segrande klassen vinner 100.000 kronor.

Gå direkt till Spänningssökarna!

Vill du veta mer? Kontakta vår projektledare här!

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon