"Här har jag fått chansen att utvecklats som säljare"

Hur är det att jobba på Kraftringen? Tobias Johansson är en av våra kollegor och arbetar som privatkundssäljare. Just nu har han fullt upp med att hjälpa våra kunder att välja rätt solceller.

Hej Tobias, vad gör du på jobbet?
Jag jobbar som säljare av solcellsanläggningar. Min kunder är huvudsakligen villaägare som har upptäckt fördelarna med att kunna producera egen el. Vanligtvis brukar det bli många frågor och mitt uppdrag är att guida kunderna hela vägen, från förfrågan till färdiginstallerad anläggning. Man kan säga att jag är en säljare med en hög teknisk nivå.

Hur länge har du varit på Kraftringen?
Jag är inne på mitt nionde år nu och trivs väldigt bra. Det här är min tredje tjänst som jag har inom företaget. Jag började på Kundservice men mitt mål var redan från början att jobba med försäljning. Första gången jag satte min fot i receptionen tänkte jag direkt på försäljningsavdelningen "Dit ska jag!", och här är jag nu. Efter Kundservice började jag arbeta som säljare av fiber för privatkunder och bostadsrättsföreningar, och nu jobbar jag alltså med solceller.

Vad skulle du säga är dina styrkor?
Jag är en bra människokännare och har lätt för att läsa av kunden. Det är viktigt för att vara en bra säljare.

Vad är det bästa med att jobba på Kraftringen? 
Först och främst att det är en trygg arbetsplats. Men också att jag fått chansen att ta mig an nya utmaningar och det har gjort att jag utvecklats i mitt säljyrke. Vi är ett härligt team och för mig är det A och O för att trivas på jobbet.

Namn: Tobias
Arbetar som: Säljare
På Kraftringen sedan: 2010
Bor: I Lund

 

PS. Är du nyfiken på solcellerna som Tobias säljer? Här kan du läsa mer om hur det fungerar att producera egen el.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon