”För mig är variationen viktig”

Vi tog en pratstund med Marco Beekhuis, en av våra elmontörer. Här berättar han om sitt jobb på Kraftringen.

När vi ringer till Marco för att göra den här intervjun sitter han i bilen på väg ut på ett uppdrag. Någon har grävt av en elkabel och har ringt in problemet. Då är det Marco och hans kollega Andreas som rycker ut. Tillsammans utgör de ett av Kraftringens serviceteam som jobbar ute på fältet.


Hej Marco! Vad gör du på Kraftringen?
Hej! Jag är elmontör på elkraftsavdelningen och mitt område är Lund, Lomma och Bjärred.

Vad innebär det att vara elmontör?
Det är väldigt varierande. Kort sagt kan man säga att jag hjälper kunder som har problem med strömmen.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
Jag är nästan alltid ute på uppdrag. Vid det här laget känner jag till den här delen av Skåne väldigt väl. Jag håller på med hög- och lågspänningskablar. Jag ansluter nya kablar till hus. Löser kabelfel, och som idag, rycker ut om någon råkat gräva i en kabel.

Vad tycker du är roligast på ditt jobb?
För mig är det viktigast att det är mycket variation. Den ena dagen är inte den andra lik. Och sedan är det kollegorna förstås, som är väldigt trevliga. Vi jobbar nästan alltid i team två och två så vi tillbringar mycket tid tillsammans.

Varför jobbar du på Kraftringen?
Jag började på Kraftringen i juni 1989 så det betyder att jag har varit här i 30 år. Jag trivs bra och gillar att jobbet är varierande. Det är garanterat aldrig enformigt. 

Vad är det mest annorlunda du varit med om på jobbet?
Hmmm … Det får väl vara när jag var med och ringmärkte storkungar högt uppe på taken i Flyinge. Under några år körde jag liftbil och då fick jag i uppdrag att hjälpa mannen som skulle märka ungarna att komma upp i bona. Det var ett samarbete med Storkprojektet i Skåne, vill jag minnas. Som sagt, den ena dagen är inte den andra lik.

Namn: Marco
Arbetar som: Elmontör
Utbildning: Elektriker
Arbetat på Kraftringen sedan: 1989
Bor: I Hofterup
Roligast med jobbet: Kollegorna och att det är varierande

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon