Lär känna Mia Palm - en av Kraftringens Kraftkvinnor

Mia har arbetat på Kraftringen i snart 10 år och är Service- och resurschef inom Elkraft och belysning/Service. Det innebär att hon utvecklar serviceverksamheten och har ett övergripande ansvar för den personal som utför arbetet i fält.

Mycket fokus ligger på att arbeta med Kraftringens elnät, där målet är att erbjuda en ständigt trygg leverans. Just nu arbetar Mia även med att bygga upp helt ny verksamhet som huvudentreprenör till E.ON i norra Skåne. Ett spännande projekt som bl.a. innebär att rekrytera nya, engagerade medarbetare.

Mia_Palm.jpgEnergibranschen är en samhällsviktig verksamhet i ständig utveckling. Det händer intressanta saker hela tiden, förklarar Mia Palm.

Hej Mia! Vad är det du gillar du mest med att arbeta på Kraftringen?

Att jag får utveckla vår verksamhet tillsammans med våra kompetenta medarbetare. Det är en sådan kick när vi har arbetat med att få till någon förbättring, många har varit engagerade och så uppnår vi vad vi strävat efter.

Kan du berätta lite mer om projektet i norra Skåne?

Vi håller på att bygga upp helt ny verksamhet där vi levererar som huvudentreprenör till E.ON. Uppdraget inleddes 2021 och vi rekryterar in nya medarbetare och etablerar oss i Hässleholm samt utökar vår verksamhet i Klippan.

Kraftringen arbetar ju mycket med innovation och hållbarhet. Har du ett favoritprojekt?

Mycket av vad som händer på Brunnshög i Lund är intressant. Att vi är med i uppbyggnaden av en helt ny stadsdel, där det ställs nya krav kopplat till energilösningar, är spännande att följa. 

Varför tror du att just du blev nominerad till Årets Kraftkvinna?

För att jag aktivt driver utvecklingen av vår verksamhet, men också arbetar för att få in fler kvinnor och öka mångfald i en mansdominerad bransch.

Vilken förmåga har hjälpt dig mest i din karriär som ”Kraftkvinna”?

Min förmåga att kunna arbeta övergripande samtidigt som jag har en förståelse för detaljerna. Att kunna lägga pussel utifrån den information jag har och söka den jag saknar

Beskriv dig själv med tre ord

Lösningsfokuserad, positiv och målinriktad.

Vad vill du ha uppnått om ett år?

Att vi har byggt upp en verksamhet i region Norra Skåne som levererar lika bra som motsvarande i Västra Götaland gör idag. Att alla våra medarbetare känner en stor arbetsglädje och vi levererar till mycket nöjda kunder med bra lönsamhet.

Sist men inte minst: Vad gör du helst en ledig lördag?

Då påtar jag i trädgården och njuter av en god fika på trädäcket i solskenet.

 //Tack Mia för att du delade med dig!


Lär känna de andra Kraftkvinnorna

Här är Mias kollegor som också blev nominerade. Du kan läsa mer om dem här!

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon