Guide för elbilsägare

Fler och fler laddplatser installeras runt om i landet - men ännu finns det platser som har få laddare. Så vilka regler gäller och vad bör man tänka på som elbilsägare? Vi har listat några av våra grundregler.

 

• Platsen är till för laddande bilar enbart!
Visst kan denna kännas självklar men det följs inte alltid. Självfallet gäller denna endast för våra vänner som inte skaffat en laddbar bil. 

• Håll koll på parkeringsavgifterna!
Tänk på att det även finns laddbara parkeringsplatser med parkeringsavgift. Det skiljer sig från plats till plats. 

Info kring parkeringsavgifter. (Jag ser att denna frågan är ganska vanlig i de elbilsforum jag följer – tydlighet efterfrågas) Om vi har möjlighet vore det en bra service till de som ska använda platsen att ge info kring vad som gäller. 

• Våra laddplatser är populära och därför är det viktigt att du inte står där längre än du behöver när du laddar.

• Bli en del av elbilssamhället genom att vara kontaktbar. Sätt ditt telefonnummer synligt om någon skulle behöva nå dig angående laddplatsen. 

• Att släppa fram någon som behöver akutladda är en god gärning – nästa gång är det kanske du själv som snabbt behöver komma till och ladda. Tillsammans skapar vi en bra laddkultur!

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon