Nu är all vår fjärrvärmeproduktion fossilbränslefri

Det är enkelt att sammanfatta fördelarna med fjärrvärme: ekonomiskt, låg miljöpåverkan och problemfritt. Idag finns en uppsjö av värmesystem för både mindre och större fastigheter, alltifrån traditionella olje- och eldrivna system till nyare värmepumps- och pelletslösningar. Sedan april 2018 är dessutom all vår fjärrvärmeproduktion helt fossilbränslefri.

Fjärrvärmen ger behaglig och pålitlig värme för alla slags bostäder och lokaler. Den är renare, tystare och mer ekonomisk än många andra värmeslag. Den är praktiskt taget underhållsfri och har låg miljöpåverkan. Dessutom har den så gott som oändlig kapacitet.

Så enkelt, så bra

Det hela är faktiskt en ganska enkel idé (trots att den är så bra). Istället för att alla ska ha varsin panna eller värmepump så kopplar vi samman tusentals fastigheter och ansluter allihop till ett stort värmeverk. Sedan skickar vi ut hett vatten som snabbt värmer upp allas element och kranvatten.

Billigt och bekvämt alternativ

Att installera fjärrvärme i er fastighet kostar inte mer än en anläggning av något annat slag. Räknar ni in att värmeväxlaren kräver minimalt av underhåll, service och reparationer så blir fjärrvärme ett tryggt och bekvämt alternativ. Sannolikt höjs även attraktionskraften om ni någon gång ska sälja fastigheten.

Låg miljöpåverkan

Miljö- och klimatfrågor ligger allt högre i människors medvetande, såväl hos privatpersoner som hos företag och andra organisationer. Att hålla sin fastighet med ett värmesystem som har låg miljöpåverkan är både dyrt och komplicerat. För oss är det enklare. Vi styr och övervakar våra värmeverk kontinuerligt så att vi kan ta tillvara så mycket som möjligt av energin och renar rökgaserna för att minska utsläppen. Vår fossilfria fjärrvärme produceras lokalt i Skåne, bland annat på det nybyggda Örtoftaverket

Så här går det till

Själva installationen av fjärrvärmen går snabbt. Om ni inte har fjärrvärme framdraget till fastigheten drar vi rör från gatan och in i fastigheten. Gräsmatta, buskage och rabatter återställer vi såklart när vi grävt klart. Den gamla utrustningen, eventuell oljetank och alla tillhörande gamla rör och kopplingar forslas bort. Det nya systemet monteras och installeras. Systemet testas och finjusteras och vi har en gemensam genomgång av hur det funkar.

Här finns vårt fjärrvärmenät

Vårt nät sträcker sig över följande orter:

  • Lund
  • Lomma
  • Dalby
  • Genarp
  • Eslöv
  • Klippan
  • Ljungbyhed
  • Östra Ljungby
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon