Ny svensk mästare i Power Grid utsedd!

Efter en rafflande final utsågs på torsdagskvällen Kraftringen Näts medarbetare Maja Ahlsten till den tredje svenska mästaren i elnätsbygge i det strategiska brädspelet Power Grid.

SM i Power Grid lockar deltagare av alla slag. Från brädspelsintresserade lundabor och nyfikna ingenjörsstudenter till tävlingssugna medarbetare och kollegor.

När mästerskapet nu arrangerades för tredje gången var det upplagt för en tät och spännande kamp när bland annat båda de föregående vinnarna var på plats.

-Vi såg till att skapa så jämna och rättvisa förutsättningar som möjligt, säger Erik Häggsgård, chef för avdelningen Teknik och planering på Kraftringen Nät AB som arrangerar SM i Power Grid. Bland annat spred vi ut de högt seedade spelarna och såg till att det var samma startförutsättningar på alla borden.

Efter en kvalificeringsrunda avgjordes i år mästerskapet via en utslagsrunda i det lite mer snabbspelade Power Grid – The card game. Kortspelsversionen är nog så utmanande och sätter stor press på deltagarens analytiska förmåga för att både läsa av spelets förutsättningar och motståndarnas taktiker.

I en tät och välspelad final fastnade förra årets mästare Gustav Weberup i en budstrid om ett viktigt kraftverk med Jesper Strid, vilket möjliggjorde för Maja Ahlsten att ta och med snäv marginal hålla tätpositionen när sista rundan var klar.

-Brädspel är ett bra sätt för oss att under lättsamma former sprida kunskaper och insikter om elnätsfrågor, fortsätter Erik Häggsgård. Sen är det klart att jag blir lite extra stolt över att Maja slog ut de här tungviktarna i finalen, stort grattis till henne och de övriga finalisterna för mycket fina insatser!

Utöver äran kunde Maja Ahlsten bära hem ett spel, presentkort och, inte minst, årets trofé som liksom tidigare består av en skulpterad högspänningskabel. Kraftringen Nät tackar alla deltagarna för en trevlig kväll och säger på återseende i 2025 års svenska mästerskap!

Efter en rafflande final utsågs på torsdagskvällen Kraftringen Näts medarbetare Maja Ahlsten till den tredje svenska mästaren i elnätsbygge i det strategiska brädspelet Power Grid!
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon