På lördag händer det! Dags för final i Spänningssökarna

Lördagen den 25 november är det dags att kora vinnaren av Spänningssökarna 2023. Sju klasser från Lomma, Lund, Löddeköpinge och Södra Sandby kommer att kämpa om segern. Uppdraget till de deltagande klasserna i tävlingen är att ta fram ett bidrag om hur en aktuell energifråga kan lösas i framtiden. Årets tema är Energi från trakten.

I år är det den elfte upplagan av tävlingen Spänningssökarna – en tävling som betyder mycket för Kraftringen.

- Genom Spänningssökarna når vi ut till elever i högstadiet som står i begrepp att välja väg inför gymnasiet. Eleverna som deltar i tävlingen visar stor kreativitet och uppfinningsrikedom i sina lösningar – kvaliteter vi behöver i energibranschen. Genom tävlingen hoppas vi att fler får upp ögonen för branschen – vi behöver bli fler, säger Sezgin Kadir, vd och koncernchef för Kraftringen som också är en av medlemmarna i Spänningssökarnas jury.

Media inbjuds härmed till finalen i Spänningssökarna.

Tid: Lördagen den 25 november 2023, klockan 13.00 - ca 17.00
Plats: Sparbanken Skåne Arena, Arenatorget 2-6, Lund.


Av praktiska skäl behövs föranmälan. Anmäl deltagande senast fredagen den 24 november till karin.lindroth@kraftringen.se

Finalen kommer även att direktsändas. Om du vill följa finalen på distans kan du göra det via www.spanningssokarna.se

Välkomna!

Rekord i antalet deltagande klasser i tävlingen
I år har 48 klasser deltagit, genomfört experiment i Vattenhallen i Lund och arbetat fram tävlingsbidrag. Efter en publik omröstning den 16 oktober gick tio bidrag vidare till Kraftrådet - en jury som består av studenter från Lunds universitet och LTH som även arbetar på Vattenhallen. Kraftrådet utsåg de sju klasser som nu möts i final på lördag, den 25 november.

Finalister i Spänningssökarna
Karstorpskolan 9B, Lomma – Sunwave
Pilängskolan 9B, Lomma – Elektroletten
Pilängskolan 9F, Lomma – Cycle
BMSL 9A, Lund – HydroFoton
Fäladsgården 9B, Lund - Heavy Energy
Tolvåkerskolan 9B, Löddeköpinge – SOLECT
Killebäcksskolan 9D, Södra Sandby – LØVE

Årets jury utser vinnaren
Under tävlingen presenterar samtliga finalister sina bidrag för årets jury, som sedan utser vilken klass som slutligen tar hem segern i tävlingen. Årets jury består av:
Sezgin Kadir, vd och koncernchef, Kraftringen
Stefan Zamudio, pedagog, Vattenhallen Science Center
Erik Renström, rektor, Lunds universitet
Maja Almevi vd, Qlue AB
Ulrika Hallengren vd, Wihlborgs

Bifogad film ger ytterligare inblick i hur klassernas resa mot finalen i Spänningssökarna går till.

Kontakt:
Linda Ahlman, projektledare Spänningssökarna: linda.ahlman@kraftringen.se
Karin Lindroth, kommunikationsansvarig press: karin.lindroth@kraftringen.se, 0761-16 38 57.

Lördagen den 25 november är det dags att kora vinnaren av Spänningssökarna 2023. Sju klasser från Lomma, Lund, Löddeköpinge och Södra Sandby kommer att kämpa om segern. Uppdraget till de deltagande klasserna i tävlingen är att ta fram ett bidrag om hur en aktuell energifråga kan lösas i framtiden. I år är det den elfte upplagan av tävlingen Spänningssökarna och årets tema är Energi från trakten.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon