Kävlinges niondeklassare tävlar i tioårsjubileet av Spänningssökarna

Spänningssökarna är en tävling där elever i årskurs 9 får använda sina kunskaper i fysik, kemi, matte och en rad andra ämnen och där vinnande bidrag får 100.000 kronor till klasskassan. I år fyller tävlingen tio år. 46 klasser runtom i Skåne kommer att tävla i årets tävling varav en klass kommer från Kävlinge. Just nu skickas experimentlådor ut till klasserna.

- Vi har fått ett otroligt gensvar detta år. Rekordmånga klasser har anmält sig, jag ser verkligen framemot att få se alla klassers bidrag och följa tävlingen på nära håll, säger Linda Ahlman projektledare för Spänningssökarna.

  Spänningssökarna är en semidigital upplevelse. Tillsammans med Kraftringens medarrangör Vattenhallen skickas en stor box ut till klasserna, full av inspirerande material till upplevelsebaserat lärande. En del av experimenten finns uppförda i stor skala i Vattenhallen i Lund. Varje laboration kommer med en QR-kod som länkas till en film om experimentet.

   -Vi uppmuntrar eleverna till kreativitet och att våga ta ut svängarna. Så länge klassernas idé blir tydligt förklarad och går att bedöma för juryn så är det fritt fram för kreativitet, avslutar Linda Ahlman.

  Följande klasser deltar från Kävlinge

  Tolvåkersskolan

  Följ tävlingen här: https://www.spanningssokarna.se/hem/

  Finalen avgörs den 26 november och kommer livesändas

  För mer information vänligen kontakt Linda Ahlman projektledare för Spänningssökarna. Linda.Ahlman@kraftringen.se 070 289 44 66

  - Vi uppmuntrar eleverna till kreativitet och att våga ta ut svängarna. Så länge klassernas idé blir tydligt förklarad och går att bedöma för juryn så är det fritt fram för kreativitet, avslutar Linda Ahlman.
  På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
  chat-bubble-icon