Kraftringens ökade kreditvärdighet möjliggör satsningar på förnybar energi till det skånska energisystemet

Den gröna omställningen ökar behovet av förnybar energi i hela samhället. För att Kraftringen ska fortsätta vara ett långsiktigt hållbart energibolag och fortsätta att driva omställningen till ett mer hållbart samhälle krävs det stark finansiell utveckling. Nyligen uppgraderade Standard & Poor´s Kraftringens kreditvärdighet till betyget A-. Ett betyg som gör att Kraftringens investeringar i den lokala produktionen och distributionen framtidssäkras. Men det möjliggör även att fler smarta energilösningar kan utvecklas snabbare tillsammans med Kraftringens kunder.

Kraftringens kreditvärdighet, rating, bedöms regelbundet av det internationella kreditinstitutet Standard & Poor´s. En rating där Kraftringen nu uppgraderats till betyget A- som står för stark finansiell utveckling.

- Betyget är ett kvitto på Kraftringens långsiktighet och stabilitet. Det innebär att vi kan fortsätta att leda den förnybara energiomställningen i södra Sverige tillsammans med våra kunder. Exempelvis kan en bostadsrättsförening som köper solceller vara trygg med både god service, bra produktgarantier och smarta energilösningar eftersom vi kommer att finnas kvar på marknaden länge, förklarar Micke Andersson, CFO, Kraftringen.

Under årets första kvartal fortsätter Kraftringens stabila resultatutveckling.

- Det innebär att vi bland annat kan fortsätta att betala av skulderna efter vår historiskt stora investering i Örtoftaverket på två miljarder år 2014. Vår fossilfria produktion av fjärrvärme är Kraftringens flaggskepp och en viktig pusselbit för omställningen till en hållbar region i Södra Sverige, avslutar Micke Andersson.

För mer information kontakta:

Micke Andersson, CFO, Kraftringen 0739-179104

Fakta:

Kraftringens verksamhet och investeringar är, vid sidan av internt genererat kapital, finansierade helt av egen kraft på den allmänna kreditmarknaden. Bland annat genom ett kortfristigt svenskt certifikatprogram, ett antal bilaterala obligationer och traditionella bankkrediter.

Standard & Poor's är ett amerikanskt kreditvärderingsinstitut. Den är en division inom McGraw-Hill-koncernen som publicerar finansiell forskning och analys av aktier och obligationer. Standard & Poor's bedömer även kreditvärdighet, det vill säga riskerna med lån till företag och stater.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon