Nu får Lundaborna tillgång till 1 400 elbilsladdare i tjänsten Laddkartan!

Nu lanserar Kraftringen i samarbete med Fortum Laddkartan för ett hållbarare Lund. Via Laddkartan får du tillgång till alla Kraftringens publika elbilsladdare och över 1 400 ytterligare laddare i Sverige och norra Europa. Med Laddkartan kan du enkelt hitta din närmaste laddstation direkt i telefonen, var du än befinner dig. Genom att skapa ett konto kan du också betala för din laddning i telefonen.

- Nu tar vi ett steg för att göra det enklare för fler Lundabor att köra klimatsmart. För oss är det viktigt att erbjuda hållbara energilösningar som underlättar i vardagen. Med Laddkartan kan du enkelt hitta en laddstation, när du behöver en – om det så är i stan eller på en resa, säger Fredrik Luthman, affärsutvecklare på Kraftringen.

I Lund registreras det över 50 nya laddbara bilar i månaden och i slutet av oktober fanns det 1 477 registrerade laddbara bilar i Lund. Det skapar ett behov av väl utbyggd infrastruktur för elfordon och tjänster som gör det enkelt att hitta närmaste laddstation. Kraftringen har i samarbete med Lunds kommun under 2016 och 2017 satt upp offentliga elbilsladdare på bl.a. Mårtenstorget och Victoriastadion.

- Genom att bygga ut infrastrukturen för elfordon och ansluta våra laddare till Fortums Charge & Drive-lösning, får våra kunder tillgång till ett nätverk med över 1 400 laddstationer. På så sätt erbjuder vi fler klimatsmarta transportlösningar i Lund och resten av landet, fortsätter Fredrik Luthman.

- Det är glädjande att allt fler Lundabor väljer att köra elbil. För att utvecklingen ska fortsätta måste det finnas en god tillgång på elbilsladdare och tydlig information var det går att ladda. Därför är Laddkartan ett bra exempel på hur vi underlättar för människor att välja klimatsmarta transportalternativ, säger Emma Berginger (MP) kommunalråd i Lunds kommun.

Fakta:

  • Laddkartan nås på laddkartan.kraftringen.se.
  • Kraftringen har slutit avtal med Fortum för att använda sig av tjänsten Charge and Drive. Molntjänsten Charge and Drive har bl.a. en flexibel betalningsfunktion, kundservice, mobil- och webbapp med karta, för publika laddare såväl som för företag och brf:er.
  • I slutet av oktober fanns det 1 877 registrerade laddbara bilar i Lund, Lomma, Eslöv och Hörby.
  • Antalet laddbara bilar i Lund, Lomma, Eslöv och Hörby har åttadubblats de senaste tre åren.
  • Kraftringen äger eller driftar över 70 laddplatser, varav 24 publika, i Lund, Eslöv, Lomma och Hörby.
- Det är glädjande att allt fler Lundabor väljer att köra elbil. För att utvecklingen ska fortsätta måste det finnas en god tillgång på elbilsladdare och tydlig information var det går att ladda. Därför är Laddkartan ett bra exempel på hur vi underlättar för människor att välja klimatsmarta transportalternativ, säger Emma Berginger (MP) kommunalråd i Lunds kommun.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon