Pressinbjudan: Invigning av Lommas första publika laddstolpe

Fredag den 5 maj kl.13 inviger Kraftringen och Lomma kommun, Lommas första publika laddstolpe vid biblioteket på Hamntorget. Det innebär att elbilsägare som bor eller besöker Lomma kan ladda bilen och samtidigt uträtta sina ärenden.

Journalister hälsas välkomna till invigningen. Anmäl ditt deltagande till pressansvarig Mattias Brage, Mattias.Brage@kraftringen.se tel. 073 068 94 58.

- Antalet elbilar i Skåne har ökat kraftigt de senaste åren och fortsätter att öka. För att denna utveckling ska fortsätta måste det finnas en tillgänglig och fungerande infrastruktur för elbilar. Nu tar vi nästa steg i vår utbyggnad och ser till att Lomma får tillgång till elbilsladdning i den offentliga miljön, säger Sylvia Michel vd på Kraftringen.

- I en attraktiv kommun som Lomma ska det vara enkelt att vara klimatsmart. Med en publik laddstolpe kan kommunens invånare ladda sina elbilar samtidigt som man gör ärenden på stan. Att vara en del av resan mot ett fossilbränslefritt Skåne är en självklarhet för oss, säger Anders Berngarn, kommunalråd i Lomma.

Kraftringen kommer att finnas på plats mellan 12.00-15.00 för att svara på frågor om elbilsladdning. Kraftringen kommer också att ha ett elbilsquiz där man kan vinna en prenumeration på tidningen Elbilen.

Fakta:

  • Laddstolpen som ska invigas är en semisnabb laddare och lämpar sig för den som behöver ladda bilen samtidigt som man gör ärenden på stan. Beroende på bilens ombordladdare kan man ladda motsvarande ca 2-12 mil i timmen.

  • Idag finns det cirka 30 000 laddbara bilar i Sverige, varav 65 % är laddhybrider och resten är rena elbilar. I Lomma finns det 29 elbilar och 27 laddhybrider registrerade. 
​Fredag den 5 maj kl.13 inviger Kraftringen och Lomma kommun, Lommas första publika laddstolpe vid biblioteket på Hamntorget. Det innebär att elbilsägare som bor eller besöker Lomma kan ladda bilen och samtidigt uträtta sina ärenden
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon