Kraftringen fördubblar investeringstakten: vädersäkrar elnäten till och med 2020

Kraftringen vädersäkrar elnäten till och med år 2020. Det innebär en fördubbling av investeringstakten och görs för att säkra en trygg elleverans till alla Kraftringens elnätkunder.

I Kronobergs län omfattar satsningen cirka 20 kilometer ledning i högspänningsnätet till en investeringskostnad på runt 15 miljoner kronor och berör cirka 400 kunder i kommunerna Tingsryd och Lessebo. Utöver detta tillkommer investeringar i lågspänningsnätet.

- Hög leveranssäkerhet och nöjda kunder är det viktigaste för oss på Kraftringen, säger Mikael Olsson, distributionschef på Kraftringen. Därför ökar vi nu investeringstakten ytterligare och tidigarelägger alla våra vädersäkringsprojekt. Det innebär att våra elnät kommer att vara vädersäkrade vid utgången av år 2020.

Vädersäkringen betyder att all luftledning i skogsterräng byggs om för att minska risken för strömavbrott. Totalt kommer 56 mil oisolerad luftledning att byggas om, varav 40 mil högspänning och 16 mil lågspänning. Det innebär en satsning på drygt en miljard kronor totalt i investeringar och underhåll under perioden 2017-2020.

- Vårt mål är en trygg elleverans för alla våra kunder såväl i tätorterna som på landsbygden. Vi har sedan tidigare haft en ambitiös investeringsplan men stormarna hösten och vintern 2015 har visat att investeringstakten behöver öka ytterligare. Därför gör vi den här satsningen och dubblar vädersäkringsinvesteringarna, avslutar Mikael Olsson.

Kraftringen har 100 000 elnätkunder och 7 500 km ledning varav en stor del går genom skog och landsbygd. Kraftringens nätområden finns i Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Louise Gudmundson, pressansvarig
073-068 94 58, louise.gudmundson@kraftringen.se

Kraftringen vädersäkrar elnäten till och med år 2020. Det innebär en fördubbling av investeringstakten och görs för att säkra en trygg elleverans till alla Kraftringens elnätkunder.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon