Parlör för nyanlända energiexperter

Idag lanserar Kraftringen en svensk-engelsk-arabisk energiparlör på Commitment Skånes Jobbmässa för nyanlända på Slagthuset i Malmö.

Energibranschen står inför ett omfattande behov av att rekrytera experter med branscherfarenheter av olika slag. För att underlätta introduktionen av nyanlända energiexperter har Kraftringen tagit fram en svensk-engelsk-arabisk parlör, med ord och begrepp som energibranschen använder.

Parlören är framtagen av Kraftringens hållbarhetsstrateg Katarina Skalare i samarbete med Basel Taleb, energiingenjör från Hama-provisen i Syrien. Under sin praktik på Kraftringen fann Basel att branschens special-vokabulär, trots hans goda svenskkunskaper och tidigare arbetslivserfarenhet, var utmanande. Kraftringen gav därför Basel i uppdrag att ta fram en svensk-engelsk-arabisk parlör, med några av de viktigaste ord och begrepp man behöver behärska för att jobba i den svenska energibranschen.

– Jag hoppas att den här parlören ska vara till hjälp för de som talar arabiska, håller på att lära sig svenska och är på väg in på den svenska arbetsmarknaden, säger Basel Taleb.

Kraftringen kom i kontakt med Basel genom sitt engagemang i Commitment Skåne - ett samverkansforum mellan Arbetsförmedlingen och företag i regionen för att effektivisera introduktionen av nyanlända på arbetsmarknaden. Idag medverkar Kraftringen på Commitment Skånes Jobbmässa för nyanlända på Slagthuset i Malmö och lanserar där den svensk-engelsk-arabiska energiparlören. Arbetsmarknadsdagen pågår kl 10.00-14.00.

– Det är vår förhoppning att kollegor i energibranschen, eller andra aktörer, vill fortsätta att utveckla parlören med fler ord och begrepp, eller ytterligare språk, säger Kraftringens hållbarhetsstrateg Katarina Skalare som är initiativtagare till parlören.

​Idag lanserar Kraftringen en svensk-engelsk-arabisk energiparlör på Commitment Skånes Jobbmässa för nyanlända på Slagthuset i Malmö.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon