Spänningssökarna fortsätter att sätta nya rekord!

Nu har årets klasser anmält sig till Spänningssökarna. Tävlingen fortsätter att växa – i år är det 49 klasser och över 1 200 elever från Lund, Eslöv, Hörby och Lomma som deltar. Jätteroligt, tycker vi! Vi har skickat ut utbildningsmaterial, bestående av vårt EnergiQuiz och fem uppdrag, till alla klasser. Materialet ska ses som förberedelser inför den tuffa tävlingen som startar den 8 september.

Tävlingen går till på samma sätt som tidigare år med workshoppar på Vattenhallen Science Center. Där deltar eleverna i en femkamp och försöka komma på svar på frågan ”Hur ser framtidens energilösning ut?”. Under perioden 5–19 oktober kan du gå in och rösta på ditt favoritbidrag. De tio bidrag som får flest röster tar sig vidare i tävlingen. Kraftrådet, en jury som består av LTH-studenter, väljer ut årets finalister. Eleverna möts sedan den 22 november i Sparbanken Skåne Arena för att kämpa om förstapriset, en klassresa till London med ett besök på Science Museum.

För att veta mer om tävlingen besök spanningssokarna.se och Spänningssökarna på Facebook.

Nu har årets klasser anmält sig till Spänningssökarna. Tävlingen fortsätter att växa – i år är det 49 klasser och över 1 200 elever från Lund, Eslöv, Hörby och Lomma som deltar.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon