Tetra Pak lägger allt hos Kraftringen

Hållbarhet, lokalt samhällsbyggande och ett konkurrenskraftigt pris. Skälen är flera till att Tetra Pak valt Kraftringen som ny totalleverantör från och med årsskiftet. 

– Kraftringen hade ett bra erbjudande och är en lokal energileverantör med stort hållbarhetsfokus. Andra fördelar den kompetenta analysavdelningen i dotterbolaget Modity Energy Trading och att vi får en minskad administration genom samfakturering. Genom att vara kund hos Kraftringen stödjer vi dessutom samhällssatsningen i Lund, förklarar Peter Sjöström, Technical Manager på Tetra Pak.

Det så kallade portföljavtalet gör den Lundabaserade förpackningsjätten till ny strategisk kund. Kraftringens key account manager Malin Friis:

– Det handlar om storleksordningen 100 GWh till alla svenska anläggningar, så Tetra Pak blir en mycket betydelsefull kund. De har dessutom valt att övergå från gas till fjärrvärme för uppvärmning av sin anläggning på Ruben Rausings gata i Lund, berättar Malin.

Utöver uppdraget att fungera som Tetra Paks elmäklare, vilket blir ett samarbete med Modity Energy Trading, så kommer Kraftringen bland annat dessutom förse Tetra Pak med ett tiotal fiberanslutningar i Lund.

– Utöver detta ska vi fortsätta vårt konsultarbete med att löpande hjälpa Tetra Pak att hitta smarta och hållbara energilösningar i alla led, berättar Malin Friis.

– Vi ser positivt på att vi nu har en leverantör av energi och att vi får möjlighet till snabb hjälp med andra energitjänster och effektiviseringar, säger Peter Sjöström på Tetra Pak.

Avtalet löper fram till 31 december 2017 och kan därefter förlängas ett år.

Hållbarhet, lokalt samhällsbyggande och ett konkurrenskraftigt pris. Skälen är flera till att Tetra Pak valt Kraftringen som ny totalleverantör från och med årsskiftet.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon