Art Shacks 2023 - Eslöv nästa!

Nu är alla konstverken invigda!

Art Shacks är sommarens designtävling som innebär att fem nätstationer i Eslöv nu har fått en total ”make-over”. De enformiga och ibland nedklottrade fasaderna har förvandlas till fina konstverk. Konstnärerna är elever från Lunds Konst/Designskola‎.

Den 26 juni invigdes konstverken under en strålande sommarhimmel. Konferencier var Johan Wester och cirka hundra Eslövsbor hade slutit upp för att vara med när konstnärerna presenterade sina färdiga verk.

Klicka här för att se filmerna från invigningen!

Alla konstnärer.jpg

Tack vare Art Shacks fick eleverna möjlighet att förverkliga sina konstverk och samtidigt få ett betalt och roligt sommarjobb. Projektet är ett samarbete mellan Eslövs Kommun och Kraftringen.

Att utsmycka nätstationerna kräver kreativitet, ett positivt sinne och inte minst, en hel del arbete. Det innebar att vi glädjande nog kunde erbjuda ett antal sommarjobbstjänster till konstintresserade feriepraktikanter från Eslövs Kommun.

Tillsammans med vinnarna från Konst/Designskolan var praktikanterna med och utsmyckade de fem nätstationerna. Ett spännande och givande feriearbete som bidrar till att vi alla har fått en vackrare och mer färgglad stad.

Lär känna våra fem fantastiska konstnärer

porträtt rektor

– Art Shacks är det första riktiga konstprojektet där eleverna får en chans att visa upp sin konst externt. Det är ett sätt att samarbeta med samhället utanför skolan - och det är viktigt för oss.

Yuki Tango, Rektor

Vad är egentligen en nätstation?

Bakom väggarna på en nätstation omvandlas högspänningsel till el med lägre spänning. Det är en förutsättning för att alla som bor i närheten ska kunna få ström i sina uttag. Nu har de små husen fått ett nytt, färgsprakande uteende tack vare konstprojektet ”Art Shacks”.

Eslöv nydekorerade nätstationer. Här hittar du dem:

  • ICA Kvantum – parkeringen
  • Carl Engströmskolan - Östergatan
  • Berga -Östergatan
  • Stadshuset - parkeringen
  • Sallerup - Sockenvägen

Juryn bestod av följande personer

  • Eva Hallberg - Kommundirektör Eslövs kommun 
  • Sezgin Kadir -  VD Kraftringen
  • Pernilla Hall Måryd – AD och Kreativt ansvarig Kraftringen
  • Mikael Vallberg - Plan- och exploateringschef Eslövs kommun
  • Jessica Jämting - Konstnär
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon