Art Shacks 2022

Glädje på hög nivå när ArtShacks invigdes

artshacks-invigning-2.jpg.jpg

Torsdagen den 23 juni var det äntligen dags för invigning av Art Shacks. Här är (från vänster till höger) Disa, Theo, Molly, Alva och Rebecka, årets fem vinnare. 

Positiv energi är temat för årets designtävling där fem nätstationer i Lund förvandlas från vardagliga små byggnader till fina konstverk. Det är andra året i rad som vi på Kraftringen har glädjen att genomföra tävlingen ArtShacks tillsammans med Lunds kommun och Lunds Konst/Designskola. 

Lär känna våra fem fantastiska vinnare

Här nedan ser du de duktiga vinnarna i designtävlingen Art Shacks 2022, samtliga från Lunds Konst/Designskola. Invigningen skedde tillsammans med Lunds kommunstyrelseordförande Philip Sandberg, Kraftringens koncernchef Sezgin Kadir och Johan Wester som konferencier.

rektor

Art Shacks är en perfekt möjlighet att arbeta med konkreta konstprojekt ... Lund är en lagom stor stad där vi kan synas och göra ett verkligt avtryck. Det här blir ett sätt för kommuninvånarna ... att få tillgång till fin konst i vardagen.

Cecilia Cavefors, Rektor Lunds Konst/Designskola‎

Läs intervjun

Här hittar du Art Shacks i Lund

Nätstationerna finns på olika ställen i Lund. På kartan ser du både stationerna från 2021 och de som nu invigs för 2022.

Karta_Art_Shacks_2022_b.png

Sommarjobb och konst för hela staden

Den 7 juni påbörjades själva måleriarbetet. Fasaderna skulle förberedas, färg väljas och säkerhetsfrågor planeras. Sedan fjolårets tävling vet vi att det är mycket och intensivt arbete som krävs för att alla pusselbitar ska falla på plats. För att ge våra konstnärer bästa möjliga föutsättningar tog vi därför även i år hjälp av dukiga feriepraktikanter från Lunds Kommun som på det här sättet fick möjlighet till roliga och annorlunda sommarjobb.

Årets jury och urvalskriterier

Konstverken skulle gestalta temat ”Positiv Energi” med kreativitet i det konstnärliga utförandet. Som krav ställdes att de skulle samspela med omgivningen och vara praktiskt genomförbara. Den 5 maj utsågs våra vinnare av juryn.

Juryn bestod av följande personer:

  • Sezgin Kadir - VD, Kraftringen
  • Malin Sjögren – Stadsarkitekt, Lunds Kommun
  • Bianca Maria Barmen – Konstnär
  • Pernilla Hall Måryd – AD och kreativt ansvarig, Kraftringen
  • Devlin Dylan – Driftingenjör, Kraftringen Nät

Vi fick in många bidrag av konstnärerna från Lunds Konst/Designskola‎. Vinsten består av möjligheten att förverkligat sitt konstverk och samtidigt få betalt för arbetet i form av ett sommarjobb.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon