Årets lamm har fötts i vår solpark i Forsby!

Våren är här, och i takt med att dagarna blir längre och soligare så tar elproduktionen fart! Men under de skyddande solpanelerna händer det en hel del annat. I förrgår flyttade nämligen tackorna in i solparken - och igår föddes de första lammen!

Lamm_1.jpgFotona på lammen har vi fått av Per och Emelie från Forsby Ängar och vi varnar för (g)ulliga bilder! 

Vår solpark i Forsby har prisats som Sveriges bästa under 2023 tack vare anläggningens fokus på klok markanvändning, biologisk mångfald och involvering av lokalsamhället.

Det är mark- och fårägarna Emelie och Per Hult som använder solparken till bete, och samutnyttjandet ger flera fördelar. Markägarna får en extra arrendeintäkt som kan användas för att utveckla deras ekologiska jordbruk (Forsby Ängar). Fåren i sin tur får ett bättre bete tack vare solpanelernas skydd mot nattfrost under tidig vår och mot torka under sommaren.

Vi på Kraftringen får hållbar solenergi som vi kan sälja vidare till våra kunder. Elen går att köpa genom vårt rörliga elavtal i El från Trakten, och den är självklart både förnybar och väldigt lokalproducerad.

Läs mer om solparken i Forsby
Läs mer om kombinationen hållbart jordbruk och elproduktion

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon