Lägesrapport översvämningar mellersta Skåne

SMHI har utfärdat en orange varning för området Hörbyån från Hörby till utflödet av Ringsjön. Varningen gäller hela onsdagen den 24 januari och torsdagen den 25 januari. SMHI skriver att det med anledning av snösmältning och regn på mättad mark kommer att bli höga flöden, stigande vattenstånd och översvämningar som kan påverka byggnader och vägar.

Med anledning av det ansträngda läget genomför Kraftringen Nät nu löpande tillsyn av stationer i nätet i de drabbade områdena med hjälp av montörer från Kraftringen Service. Redan nu gör också Kraftringen Nät nödvändiga sektioneringar – dvs el matas om från andra håll i nätet, för att minimera eventuella effekter om stationer i de drabbade områdena skulle påverkas av de höga vattenflödena.

Kraftringen har löpande dialog med berörda kommuner, Länsstyrelsen, SMHI och Räddningstjänsten för uppdatering av situationen. Vattenflödena beräknas enligt prognos kulminera natten mellan onsdag och torsdag.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon