Snart dags för nästa elstöd till konsumenter!

Idag kom information om att utbetalningen av elstödet, grundat på förbrukningen under november och december 2022, kommer att börja utbetalas under början av juni. Stödet gäller för alla privatpersoner i Sverige och det är den som stod på elavtalet den 31 december som får pengarna. Precis som vid förra tillfället är det Försäkringskassan som ombesörjer utbetalningen.

Anmäl ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 10 maj – om du inte redan har gjort det
Du som inte tidigare har anmält ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister bör göra det senast den 10 maj för att få pengarna till den 9 juni. Om du inte anmäler ett konto får du pengarna ändå, men det tar längre tid och du får dem på en utbetalningsavi. 

Du som får pension från Pensionsmyndigheten behöver inte göra något – du får pengarna till samma konto som pensionen, om du inte har ett annat konto i Swedbanks kontoregister. Du som har ett konto registrerat hos Försäkringskassan får pengarna dit, om du inte har registrerat ett annat konto i Swedbanks kontoregister.

Så beräknas elstödet för perioden november–december 2022
Den som stod på ett elnätsavtal den 31 december 2022 kommer att få elstöd för 80 procent av förbrukningen för november–december 2022.

Stödet per kilowattimme är
• 90 öre i elområde 1 och 2
• 126 öre i elområde 3
• 129 öre i elområde 4.

För förbrukning över 18 000 kilowattimmar under november-december 2022 får man inte elstöd.

Varning för bedrägerier!
Varken Försäkringskassan, din bank, Svenska Kraftnät eller ditt energibolag kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder i samband med utbetalningen av elstöd. Om någon kontaktar dig på det sättet är det ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt.
Du kan hitta mer information om elstödet på Försäkringskassans webbplats.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon