Investera i kloka energibesparingar

Elstödet har börjat betalas ut och nådde igår de första konsumenterna. Enligt en Novus-undersökning från Skandia kommer tre av tio svenskar använda pengarna till räkningar, men så många som 28 % planerar att använda pengarna till någon form av sparande.

Har du möjlighet att investera pengarna för att minska framtida energikostnader?

För den som har möjlighet, kan ett klokt alternativ vara att investera pengarna i energibesparande åtgärder i hemmet. Förutom de praktiska vardagsinsatserna för att spara el, som exempelvis att byta ut alla vanliga glödlampor i hemmet till LED-lampor, finns det flera förebyggande medel att ta till för att klara sig vid framtida elpristoppar. 

Med både mindre och större åtgärder kan du enkelt minska din energiförbrukning hemma. Allt från att täta fönster och dörrar till att byta fönster och tilläggsisolera tak och väggar. Andra bra alternativ är att installera solceller där du producerar din egen el eller införskaffa smarta system för att styra din värmepump eller elbilladdning till tider då elpriset är som lägst. 

Med hållbara lösningar får du en chans att både få kontroll över elräkningen och optimera din inomhuskomfort.

Läs mer:

Få fler energispartips

Smart värmestyrning direkt i mobilen

Flytta din elförbrukning till dygnets billigaste timmar

Nyfiken på att producera egen el med hjälp av solceller?

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon