e-Flex minskar energibranschens klimatpåverkan

För att minska klimatpåverkan och kunna nå det utpekade 1,5 gradersmålet i Parisavtalet, måste alla delar i samhället agera för att fasa ut fossila bränslen och material. Inte minst energibranschen har en utmaning framför sig och det pågår flera initiativ för att skapa ett mer hållbart energisystem.

Ett av dessa initiativ är projektet e-Flex – digital plattform för handel och styrning av energi. I e-Flex testas ett nytt angreppssätt på sjukhusområdet i Lund för att göra energisystemet både mer miljövänligt och mindre sårbart. Kärnan är utvecklingen av en digital plattform där energi köps och säljs och ett nära samarbete mellan energibolag och fastighetsägare. Både fjärrvärme, fjärrkyla och eleffekt kommer att handlas på plattformen.

David Edsbäcker, affärsutvecklare på Kraftringen, presenterade förra veckan projektet på ett seminarium arrangerat av Utvecklingsplattform uppvärmning. En artikel med utgångspunkt från initiativen som presenterades är publicerad i Tidningen Energi. David Edsbäcker är intervjuad och berättar hur e-Flex kan bidra till ett mer flexibelt energisystem.

Om du vill följa projektet finns e-Flex nu med en egen sida på LinkedIn. Följ oss där!

Läs mer om projektet här på vår webbplats.

Samarbetsparter i projektet är Kraftringen, Region Skåne, Energy Opticon, Lunds universitet, RISE och Sustainable Business Hub. Projektet finansieras av ingående partners och Energimyndigheten.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon