Kraftringen höjer beredskapen och utökar bemanningen

SMHI har utfärdat en varning för kraftiga vindbyar i bland annat Skåne. Enligt prognosen kommer vindarna intensifieras under lördag eftermiddag och avta under söndagen. Med anledning av detta höjer Kraftringen beredskapen och tillsätter extra bemanning under helgen.

– Återigen står vi inför kraftiga vindbyar där våra kunder bor. Vi har höjt vår beredskap och ska göra vårt yttersta för att så få som möjligt ska drabbas, men tyvärr kan vi inte utesluta strömavbrott i samband med stormens framfart, säger Johan Persson driftschef på Kraftringen.

– När eventuella fel behöver åtgärdas är det viktigt att värna om våra medarbetares säkerhet, därför kommer även vissa fel behöva åtgärdas när vindarna har avtagit, avslutar Johan Persson driftschef på Kraftringen.

För att undvika att lösa föremål flyger i väg och skadar andra personer och egendom så uppmanar Kraftringen att så många som möjligt ser till att plocka undan och surra fast lösa föremål.

Via Kraftringens avbrottskarta kan du följa den aktuella utvecklingen

- Återigen står vi inför kraftiga vindbyar där våra kunder bor. Vi har höjt vår beredskap och ska göra vårt yttersta för att så få som möjligt ska drabbas, men tyvärr kan vi inte utesluta strömavbrott i samband med stormens framfart, säger Johan Persson driftschef på Kraftringen.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon