Nu får Eslövsborna tillgång till 1 400 elbilsladdare i tjänsten Laddkartan!

Nu lanserar Kraftringen i samarbete med Fortum Laddkartan för ett hållbarare Eslöv. Med Laddkartan kan du enkelt hitta din närmaste laddstation direkt i telefonen, var du än befinner dig. Genom att skapa ett konto kan du också betala för din laddning i telefonen.

- Nu tar vi ett steg för att göra det enklare för fler Eslövsbor att köra klimatsmart. För oss är det viktigt att erbjuda hållbara energilösningar som underlättar i vardagen. Med Laddkartan kan du enkelt hitta en laddstation, när du behöver en – om det så är i stan eller på en resa, säger Fredrik Luthman, affärsutvecklare på Kraftringen.

Kraftringen vann under 2016 en upphandling för att uppföra och drifta elbilsladdare i Eslövs kommun och har sedan dess uppfört sex nya laddplatser i Eslövs kommun, två på Badhusparken och fyra vid stadshuset.

- Det är glädjande att laddinfrastrukturen byggs ut i Eslöv. För att utvecklingen ska fortsätta måste det finnas en god tillgång på elbilsladdare, tydlig information var det går att ladda och det måste vara enkelt att betala för sin laddning. Därför är Laddkartan ett bra exempel på hur vi underlättar för människor att välja klimatsmarta alternativ, säger Johan Andersson (S) kommunalråd i Eslövs kommun.

I slutet av oktober fanns det 1 877 registrerade laddbara bilar i Eslöv, Lomma, Lund och Hörby. Antalet laddbara bilar i Eslöv, Lomma, Lund och Hörby har åttadubblats de senaste tre åren. Det skapar ett stort behov av väl utbyggd infrastruktur för elfordon och tjänster som gör det enkelt att hitta närmaste laddstation.

- Genom att bygga ut infrastrukturen för elfordon och ansluta våra laddare till Fortums Charge & Drive-lösning, får våra kunder tillgång till ett nätverk med över 1 400 laddstationer. Lösningen gör det samtidigt snabbt och smidigt att betala för sin laddning. På så sätt erbjuder vi fler klimatsmarta transportlösningar i Eslöv och resten av landet, avslutar Fredrik Luthman.

Fakta:

  • Laddkartan nås på laddkartan.kraftringen.se. Genom att skapa ett konto kan du också betala för din laddning i telefonen, eller med en laddbricka som du får när du registrerar dig.
  • Kraftringen har slutit avtal med Fortum för att använda sig av tjänsten Charge and Drive. Molntjänsten Charge and Drive har bl.a. en flexibel betalningsfunktion, kundservice, mobil- och webbapp med karta, för publika laddare såväl som för företag och brf:er.
  • Kraftringen äger eller driftar över 70 laddplatser, varav 24 publika, i Lund, Eslöv, Lomma och Hörby.
- Det är glädjande att laddinfrastrukturen byggs ut i Eslöv. För att utvecklingen ska fortsätta måste det finnas en god tillgång på elbilsladdare, tydlig information var det går att ladda och det måste vara enkelt att betala för sin laddning, säger Johan Andersson (S) kommunalråd i Eslövs kommun.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon