​Lunds största solcellsanläggning på p-hus invigdes idag

Idag, fredagen den 15 januari, invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund.

Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.

Anläggningen på Dammgården har en maxeffekt på 147 kW, vilket ger cirka 140 000 kWh elenergi på ett år. Det betyder att under en solig timme kan du få ut ungefär lika mycket energi som behövs för att köra 100 mil med en normal elbil eller för att ladda 6 elbilar (av modell Nissan Leaf).

- Solceller på parkeringshuset Dammgården är en naturlig fortsättning av vårt starka miljöarbete och en spännande utveckling där våra parkeringshus i allt större utsträckning blir mobilitetshus som samlar service till våra kunder, säger Niclas Nilsson som är vd på LKP.

Ingen producerad el kommer att gå till spillo. Kraftringen kommer att ta tillvara på den elproduktion som parkeringshuset och verksamheten där inte använder.

För Kraftringen är samarbetet ett naturligt steg mot att leverera närproducerad, förnybar energi. Solenergi är en växande marknad, och Kraftringen ser det som en naturlig utveckling i bolagets ambition att erbjuda kunderna hållbara energilösningar.

- Vi har även tidigare installerat solceller till våra kunder, men med denna invigning tar vi ett tydligt avstamp till en kraftfull satsning på solcellsmarknaden där vi ser stor potential. P-hus som Dammgården är utmärkta och ofta outnyttjade och därmed mycket intressanta ytor, säger Sylvia Michel, vd på Kraftringen.

Idag invigde Kraftringen och Lunds Kommuns Parkerings AB den solcellsanläggning som nyligen installerats på taket på parkeringshuset Dammgården i Lund. Både Kraftringen och LKP arbetar aktivt i omställningen mot ett hållbart samhälle. Att utveckla konceptet med solceller på parkeringshus har därför blivit ett naturligt steg i samarbetet kring energilösningar.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon