Elnätet inspekteras med helikopter

För att lokalisera och åtgärda eventuella fel i elnätet så inspekterar vi på Kraftringen varje år våra nät med helikopter i förebyggande syfte.

Hur ser växtligheten ut runt våra luftledningar? Hur ser ledningsgatorna ut? Finns det träd som riskerar att blåsa omkull och orsaka strömavbrott? Finns det skador någonstans som behöver åtgärdas?

Under de närmaste veckorna kommer vi att inspektera våra luftledningar i Småland, Blekinge samt norra och mellersta Skåne. Om vädret fortsätter vara gynnsamt börjar vi inspektionen i Småland och Blekinge under v. 45 och fortsätter sedan söderut till Skåne.

Vi ber om överseende med de eventuella störningar som inspektionen kan orsaka då vi flyger på relativt låg höjd. Givetvis tar vi största möjliga hänsyn till hästar och andra betesdjur för att dessa inte ska störas.

Vill du ha närmare information om när vi flyger? Lämna dina kontaktuppgifter till vår kundservice på kundservice@kraftringen.se eller skicka ett meddelande till oss. Det går också bra att kontakta oss på chatten här på webbplatsen.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon