Så läser du av din gasmätare

Om du vill rapportera in din gasmätarställning gör du detta genom att logga in på Mitt Kraftringen och klicka på Mätarställning. Har du en fjärravläst gasmätare behöver du inte rapportera in din gasmätarställning till oss.

Har du Kraftringen som gasleverantör, men en annan gasnätsägare är det din gasnätsägare du ska rapportera gasmätarställningen till.

Hur man läser av gasmätaren skiljer sig mellan olika modeller. Här ser du hur du ska göra för att läsa av din gasmätare och vilken enhet den använder för att visa förbrukad volym gas.

Elster bk-g4at

Den här mätaren visar förbrukad volym i kubikmeter (m³). Mätaren har bara ett värde, ett rullverk som räknar energianvändningen. De fem första siffrorna är din energianvändning och de tre sista siffrorna (röda) är decimaler. Gallus 2000

Den här mätaren visar förbrukad volym i kubikmeter (m³). Mätaren har bara ett värde, ett rullverk som räknar energianvändningen. De fem första siffrorna är din energianvändning och de tre sista siffrorna (röda) är decimaler. 

Gallus 2000 TC

Den här mätaren visar flera olika värden och har en pil som vandrar mellan värdena i ett bestämt tidsintervall. Det första värdet visar förbrukad volym. Värdet är markerat med en orange ring på bilden. 

Gallus 2100 TCE

Den här mätaren visar förbrukad volym i kubikmeter (Vb mn3). Mätaren har bara ett värde, ett rullverk som räknar energianvändningen.

Uniflo 1000 TCE

Den här mätaren visar flera olika värden och har en pil som vandrar mellan värdena i ett bestämt tidsintervall. Det första värdet visar förbrukad volym i normalkubikmeter (Nm3). Värdet är markerat med en orange ring på bilden. 

Uniflo 1200

Den här mätaren visar förbrukad volym i normalkubikmeter (Nm3). 

 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon