Smart Värmestyrning ♥ Ngenic

Smart Värmestyrning - ta kontroll över temperaturen i ditt hem!

Eftersom vi alltid strävar efter att ge dig banbrytande lösningar för smart och effektiv energianvändning tar vi nu nästa steg och lanserar Smart Värmestyrning. Genom vårt samarbete med Ngenic och deras smarta termostat Ngenic Tune kan vi erbjuda dig som fjärrvärmekund en ännu bättre inomhuskomfort samt möjligheten att styra komforten direkt i mobilen. Med Smart Värmestyrning kopplas din fjärrvärmecentral upp till internet och lär sig värmedynamiken i ditt hus så att du alltid kan njuta av optimal komfort – oavsett väder, vind eller andra förutsättningar. Och för dig som tecknar, eller redan har ett serviceavtal till din fjärrvärmecentral, erbjuder vi ett reducerat pris på Smart Värmestyrning samtidigt som vi ser till att din fjärrvärmecentral alltid är i gott skick. 

Ett värmesystem som lär känna ditt hus 

En vanlig fjärrvärmecentral får vanligtvis information från en enda källa - den aktuella utomhustemperaturen. Det är ett ganska trubbigt verktyg, särskilt med tanke på att alla hus är olika och att väder och vind kan slå om snabbt.

Olika byggnader har olika förmåga att lagra värme. Hur de reagerar på skiftningar i temperaturen varierar därför stort. Tjänsten får information från väderprognoser och en inomhussensor vilket gör att systemet lär sig hur värmedynamiken i just din fastighet fungerar.

Så fungerar Smart Värmestyrning ♥ Ngenic

ngenic smart värmestyrning.png

För att kunna nyttja Smart Värmestyrning behöver du ha fjärrvärme med en fjärrvärmecentral i ditt hus, Ngenic Tune samt appen AktivVärme. När du beställt Smart Värmestyrning bokar vår tekniker in ett besök för installation hemma hos dig, och inom kort är systemet klart att köras i gång.

Ngenic Tune består av tre stycken enheter: 

Trådlös inomhussensor
Denna monteras på lämpligt ställe i ditt hem och samlar sedan kontinuerligt in information om inomhustemperatur, solinstrålning och luftfuktighet.

Styrdosa
Denna hämtar in information om utomhustemperaturen och kommunicerar med ditt reglersystem så att din önskade inomhustemperatur uppnås till lägsta möjliga kostnad.

Molnuppkopplad Gateway
Informationen från inomhussensorn och styrdosan tas emot av gatewayen, som sedan kopplar upp mot nätet. Här bearbetas informationen tillsammans med väderprognoser för att skapa ett optimerat och självlärande system.

AktivVärme - En app som styr allt

I appen gör du dina inställningar samt ser all information om temperaturer och Ngenics Tunes styrning av din fjärrvärmecentral.

Välj.png

Välj din temperatur
Utifrån temperatur inne och ute, solljus, väderprognos och husets värmedynamik styr Ngenic Tune din värmepump för att nå vald inomhustemperatur.

Ställ_In.pngStäll in komfortnivå
Med komfortnivå anger du hur mycket styrningen får påverka variationen i verklig inomhustemperatur i jämförelse med den inomhustemeperatur du valt.

Historisk.png

Se historisk data
Följ utomhustemperatur, inomhustemperatur och hur Ngenic Tune styr din undercentral.                                                                      

Planering.png

Lägg till planering
Aktivera semesterläge och spara energi under tiden som du är bortrest samt se till att värmen är på önskad nivå när du kommer hem igen helt automatiskt.

Ladda hem appen AktivVärme via nedan länkar eller genom att söka efter AktivVärme i App Store eller din Google Play butik.

App Store                google-play-badge - kopia.png

Teckna Smart Värmestyrning och/eller ditt serviceavtal här!

Reducerat pris för dig som tecknar eller har ett serviceavtal för din fjärrvärmeväxlare.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon