Hur fungerar fjärrvärme egentligen?

Det här med fjärrvärme är ganska enkelt. Fjärrvärmenätet kopplar samman ett stort antal hus och byggnader till ett enda fjärrvärmeverk. På så sätt slipper alla att ha sin egen panna eller värmepump. Från fjärrvärmeverket skickar vi ut hett vatten som snabbt värmer upp element och kranvatten hos alla som är anslutna till nätet.

Allt du behöver för att ta emot värmen är en fjärrvärmecentral. Systemet är robust och centralen tar upp väldigt lite plats. Fjärrvärmecentralen har få rörliga delar vilket gör den både tillförlitlig och relativt underhållsfri. Om du tidigare har haft en värmepanna som eldats med olja eller pellets kommer du att spara plats och få en bättre innemiljö. Väljer du att installera fjärrvärme från Kraftringen hjälper vi så klart även till att frakta bort ditt gamla värmesystem.

Närproducerad fjärrvärme

Den huvudsakliga delen av vår fjärrvärme kommer från Örtoftaverket utanför Eslöv. Genom att vi använder förnybart bränsle beräknas Örtoftaverket bidra till en minskning av de globala koldioxidutsläppen. Dessutom hjälper vi Region Skåne att uppnå sina klimatmål om att successivt övergå till förnybar energi till år 2020.

Trygg värme för plånbok och miljö
Många andra värmeformer som direktverkande el och värmepump är beroende av elpriset, det gör att priset för värmen kan skilja sig mycket från månad till månad. Fjärrvärmen har en stabil prissättning. Därför är den en trygg uppvärmningsform för dig som vill kunna planera dina utgifter.

Fjärrvärme som värmeform lämpar sig väldigt bra för att ta tillvara restvärme från industrier och forskningsanläggningar, energi som annars hade gått förlorad. Vi på Kraftringen investerar i 100 % fossilfri fjärrvärmeproduktion – en investering som bidrar till minskade koldioxidutsläpp.

Kan jag få fjärrvärme?

Vi bygger ständigt ut vårt fjärrvärmenät. Är du intresserad av att skaffa fjärrvärme skicka en intresseanmälan så tar vi kontakt med dig för att berätta mer. Ta också en titt på vår fjärrvärmekarta för att se om du bor inom eller i närheten av våra nät.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon