Underhåll av ledningar

Vi på Kraftringen arbetar hela tiden för att du ska ha en trygg och säker elleverans. Ett led i detta är att vi regelbundet underhåller våra ledningar för att minska risken för strömavbrott.

Totalt har vi cirka 9 100 km ledning, 2 500 stationer och 29 000 stolpar som ska underhållas. 

Hur går det till?

Underhållet består framförallt i att serva eller byta ut stolpar och ledningar. Oftast behöver vi då använda en så kallad linjemaskin för att utföra arbetet. Självklart försöker vi alltid anpassa arbetet för att det ska påverka dig som kund eller markägare så lite som möjligt.

I vissa undantagsfall kan vi dock bli tvungna att exempelvis genomföra ett stolpbyte i växande gröda vilket kan innebära skador efter maskiner och fordon. Sådana skador ersätter vi dig som markägare för i efterhand.

Vem kontaktar jag om det uppstått en skada?

Om du som markägare fått en skada på gröda till följd av ledningsarbete ska en skadereglering utföras av vårt entreprenadbolag Kraftringen Service AB. Kontakta vår kundservice för mer information.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon