Timpris - Ett smart elavtal

Påverka din elkostnad! Välj timprisavtal och kombinera det med riktigt smart styrning.

Priset per kilowattimme ändras varje timme baserat på gällande spotpris. Du kan påverka dina kostnader både genom att använda mindre el och genom att använda el under timmar när den är billigare.

De allra flesta av våra kunder som bytt till timpris sparar på sitt val. Och med oss behöver du inte vara orolig för hur det går, för varje månad skickar vi en analys till dig.

Med vårt timprisavtal, i kombination med smarta produkter som Ngenic Tune för styrning av värmepumpen samt Kraftringens app alternativt appen True Energy för styrning av elbilsladdning, kan vi hjälpa dig till en effektivare energianvändning och möjlighet att sänka din elkostnad.

Kanske har du villa med värmepump och/eller elbil som du laddar hemma - och vill automatiskt värma upp huset eller ladda bilen när elen är som billigast. Då är timprisavtal och de smarta produkterna helt rätt för dig!

Med vårt timprisavtal följer nämligen ditt elpris Nord Pools spotmarknadspris på el, timme för timme. Teckna timprisavtal idag och börja använda el under lågprisperioderna på ett smartare sätt!

Frågor om Timpris? Vi har sammanställt de flesta frågorna och svaren här.

Timprisikon

Teckna ditt Timprisavtal här!

Här kan du även beställa till Ngenic Tune & Ngenic Track. Leverans inom 4 veckor från beställning!

Beställ här!

Kombinera med smart styrning efter dina behov.

;

Timpris ♥ Ngenic

Ett extra bra val för dig med värmepump och vattenburet värmesystem.

Med den smarta termostaten Ngenic Tune och tillbehöret Ngenic Track till elmätaren i kombination med vår nya app AktivVärme får du som Timpris-kund alla verktyg för att både kunna påverka din elräkning samt få full kontroll på din förbrukning. Allt på ett smart och enkelt sätt. Aktivera elprisstyrning i appen samt styrning av värmepump så anpassas energiförbrukningen efter elpriserna, samtidigt som tjänsten försöker tillgodose din önskade inomhustemperatur.

Läs mer här. 

;

Timpris ♥ True Energy

Ett extra bra val för dig med laddbar bil eller egen laddbox

Har du en Tesla, en VW ID eller en egen laddbox? Genom att kombinera Timpris med True Energy appen kan du skapa en personlig laddningsplan i appen och ladda din bil automatiskt när elen är som billigast. Du bestämmer när din bil ska vara färdigladdad så sköter appen resten.

Läs mer här.

Har du frågor om Timpris? Vi har sammanställt de flesta frågorna och svaren här.

Mårten sänkte sin elkostnad med upp till 20%

Mårten bytte till ett timbaserat elhandelsavtal, efter att tidigare ha haft ett avtal med rörligt pris. Samtidigt installerade han Ngenic Tune och Ngenic Track - en smart styrning av förbrukningen. Här kan du se hur mycket han sparat i kronor och ören, månad för månad.

Läs mer här

Efterfrågeflexibilitet

Som elanvändare kan du under vissa förutsättningar påverka kostnaden för din elanvändning genom att öka och minska din elanvändning vid olika tidpunkter. Möjligheterna att påverka dina kostnader är mycket individuella, bland annat krävs ett elavtal vars pris ändras flera gånger varje dygn - ett så kallat flexibelt avtal. 

Om du väljer ett elavtal med flexibel prissättning (som vårt Timprisavtal) kan priset bli både högre och lägre än ett traditionellt rörligt pris beroende på när du använder el. På Energimarknadsinspektionens webbplats kan du hitta oberoende information om efterfrågeflexibilitet.

Information från Kraftringen Energi AB (elhandel).

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon