Fem klimatsmarta tips för dig som är student

Har du börjat plugga? Så spännande! Att göra hållbara val är inte bara bra för miljön. Det kan också ha positiva effekter på din ekonomi. Här delar vi med oss av fem tips som hjälper dig till ett mer klimatsmart studentliv.

 1. Matlådan – gör magen, plånboken och klimatet glad
  Som du säkert vet kan du spara många tusenlappar per år genom att ta med matlåda. Du kan dessutom minska din klimatpåverkan utan att minska på matglädjen. På Undertian.com hittar du 10 gröna matlåderecept.

 2. Välj fossilfri energi
  El är något du använder dag och natt, året om. Genom att välja ett energibolag som säljer 100 % fossilfri energi så kan du bidra i omställningen till ett hållbart samhälle. När du tecknar elavtal med oss på Kraftringen ingår alltid 100 % el från fossilfria energikällor. Som student bjuder vi dig dessutom på de sex första månadsavgifterna (värde 270 kr).
  Spana in vårt studenterbjudande!

 3. Inred din studentlägenhet på ett hållbart sätt
  När du som nybliven student flyttar in i din studentlägenhet första gången är det inte helt ovanligt att du möts av vita kala väggar och ett litet pentry. Kanske är IKEA det första du tänker på, men ett annat bra sätt är att handla second hand. Genom att köpa begagnade möbler slår du ett slag för miljön och en hållbar livsstil.

 4. Låna eller köp din kurslitteratur begagnad 
  Kurslitteratur kan bli en dyr utgift om du måste köpa ett dussin böcker samtidigt, och din plånbok ska räcka till mer. Köp din kurslitteratur begagnad och sälj den sedan vidare till en annan student när du inte längre behöver den. Du gör då både plånboken och miljön en tjänst. Låna böcker från ett bibliotek är ett ännu klimatsmartare alternativ. Det är dessutom helt gratis. 

 5. Transportera dig klimatsmart
  När du ska ta dig kortare sträckor är cykel eller en promenad de bästa alternativen. Det tar oftast inte mycket längre tid och du får dessutom vardagsmotion! Behöver du ta dig längre sträckor välj kommunala transportmedel som buss eller tåg. 
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon