Öppet Stadsnät – snabbaste vägen in i framtiden

Öppet Stadsnät är ett fiberbaserat nät med mycket hög hastighet som är anpassat efter dagens och framtidens tjänster.

I vissa av de kommuner där vi bygger fiber kommer man kunna få upp till 1 Gbit/sekund, vilket snart kommer att gälla för alla våra kommuner. I framtiden kommer det att gå ännu snabbare. Själva nätet har i princip obegränsad kapacitet eftersom det fungerar med ljus och fiberoptik. Det är alltså en komplett infrastruktur som överträffar alla tidigare system.

Det öppna stadsnätet fungerar som en slags marknadsplats där vilka tjänsteleverantörer som helst, inom tv, bredband och telefoni, är välkomna att erbjuda sina tjänster. Som slutkund kan man välja tjänster fritt bland de tjänsteleverantörer som har valt att ansluta sig till ert område. Det råder full konkurrens på lika villkor. Motsatsen till detta är ett stängt stadsnät där det bara finns en tjänsteleverantör att välja bland.

Ett Öppet Stadsnät innebär att ni själv kan välja era tjänster och leverantörer, medan fiber är själva tekniken och infrastrukturen som gör det hela möjligt.

Klicka här för att komma till tjänsteportalen Zmarket. Uppge er adress för att se vilka tjänster som finns och vad de kostar.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon