Solpaneler för er bostadsrättsförening

Allt fler vill dra nytta av solens energi. För bostadsrättsföreningar är en investering i solpaneler och en egen solcellsanläggning smart ur många aspekter. På Kraftringen har vi lång erfarenhet av såväl solcellsanläggningar som de specifika förutsättningar som gäller för en bostadsrättsförening.

En solcellsanläggning har lång livslängd och fortsätter att producera solel långt efter att den är avbetald. Att investera i solpaneler är därför långsiktigt sunt och ger er tillgång till ren energi till en förmånlig och mer förutsägbar kostnad under lång tid framöver. Solceller ger en bra miljöprofil till föreningen och är en aspekt som allt fler väger in i samband med köp av nytt boende.

Miljöcertifierade solpaneler av hög kvalitet

Ni ska kunna känna er trygga med att solpaneler är ett hållbart sätt för er att producera förnybar energi. Därför ställer vi omfattande krav på våra leverantörer. Vi samarbetar bara med leverantörer som erbjuder miljöcertifierade produkter av hög kvalitet och långa garantitider. Det är leverantörer som kan visa att de tar ansvar för anställdas arbetsförhållanden och medverkar i det återvinningsprogram för solpaneler som är under uppbyggnad. De solpaneler vi säljer tillverkas av kisel, ett av de vanligaste grundämnena i jordskorpan.

Vi säljer solpaneler och växelriktare från några av världens största och mest framstående tillverkare. Läs mer om våra solceller här. Växelriktarna är tillverkade av Fronius och Solar Edge. Detta innebär välkända växelriktare av hög kvalitet som gör det möjligt att via en webbplats eller en app i telefonen löpande följa solpanelernas produktion av solel.

Detta ingår när ni köper solpaneler från oss:

  • Solpaneler, växelriktare, monteringssystem, kablar och högspänningsskydd
  • Likströmbrytare och växelströmbrytare
  • 5 års funktionsgaranti på anläggningen
  • 10 års produktgaranti på solpanelerna
  • 12 års produktgaranti på växelriktaren
  • 25 års effektgaranti på solpanelerna
  • 25 års garanti på effektoptimerare

Optimerade solpaneler

Vi erbjuder solpaneler som monteras med så kallade optimerare, som gör att solpanelerna kan producera solel effektivt också när delar av anläggningen skuggas.

Återvinning av solpaneler

Sedan 2012 är solpaneler inkluderade i producentansvaret för elutrustning och batterier. Tillverkare av solpaneler avsätter medel till återvinningsorganisationen PV CYCLE som har till uppgift att samla in och återvinna solpaneler i Europa. Målet är att senast år 2020 ska 85 procent av de solpaneler som tas ur bruk återvinnas.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon