Rörligt elpris till BRF:er

Det rörliga elpriset kan svänga en hel del från månad till månad. Med denna avtalsform måste man vara beredd på att priserna både kan gå upp och ner. Vanligtvis är rörligt elpris som lägst under vår och sommar för att sedan bli högre under höst och vinter då elanvändningen ökar.

Rörligt elpris följer utvecklingen på den nordiska elbörsen där priserna sätts timme för timme, dygnet runt, året runt. Det som är grunden för ert rörliga elpris är medelpriset för varje kalendermånad, vilket innebär att priset inte fastställs förrän månaden är slut. Kraftringen tillämpar så kallat volymvägt månadsmedelpris vilket innebär att vi tar hänsyn till när under månaden som elen används. På detta sätt speglar priset efterfrågan på el bättre. 

Hos oss kan ni välja tre olika varianter av rörligt elpris: Rörligt elpris med bytesrätt med bindningstid på 1 år eller 3 år eller löpande utan bindningstid. Med bytesrätt kan du när som helst under avtalsperioden välja att byta till avtalsformen fast pris hos oss. Se våra avtalsvillkor för elhandel här. 

Funderar din förening på att byta till timmätning med dygnsrapportering? Då har vi några tips på vad ni behöver tänka på innan ni byter.

  • Ett timmätt elavtal kräver att ni arbetar mer aktivt med er förbrukning och ändrar en del av era vanor i föreningen för att ni faktiskt ska kunna se en lägre elkostnad.
  • När ni byter till timmätning med dygnsrapportering är det inga garantier att elkostnaden minskar. Det krävs att ni anpassar er användning utifrån elpriset under dygnet.
  • För alla anläggningar med säkring över 63 A blir det automatiskt timmätning med dygnsrapportering i enlighet med ellagen.
  • Om ni väljer att byta till timmätning kan vi inte garantera att ni kan gå tillbaka till schablonprofil med månadsrapportering.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon