Anvisningspris

Om ni inte aktivt tecknar ett elavtal, är elnätsbolagen i Sverige skyldiga att ge ett anvisat elpris, så kallat anvisningspris. Anvisningspriset garanterar att ni alltid har el, även när ni inte har tecknat elavtal. Dock innebär Anvisningspris en onödigt hög kostnad för er. Vi rekommenderar därför alltid att aktivt teckna ett elavtal. Prata med er personliga säljare så får ni hjälp att teckna ett elavtal som passar just er.

Kraftringens anvisningspris består av Kraftringens inköpspris inkl. inköpskostnader för aktuellt elområde, vilket baseras på Nordpools månadsmedelpris samt kostnader för elcertifikat. Vi tillämpar så kallat volymvägt månadsmedelpris vilket innebär att vi tar hänsyn till när under månaden som elen används. På elpriset tillkommer 22,00 öre/kWh exkl. moms. Därutöver tillkommer en månadsavgift på 36 kr exkl. moms. Anvisningspriset löper tillsvidare med 14 dagars uppsägningstid.

Från och med den 1 september 2024 kommer påslaget för Anvisningspris att höjas till 30 öre/kWh exkl. moms (37,50 öre/kWh inkl. moms).

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon