Slätafly (slutfört)

Vi har genomfört ett arbete med att vädersäkra elnätet runt Slätafly för att ge våra kunder i området en säkrare elleverans. Projektet slutfördes under våren 2018 och ger en förbättrad leveranssäkerhet för 87 stycken kunder.

Arbetet har inneburit att vi ersatt cirka 8 kilometer oisolerad luftledning i högspänningsnätet (10kV) med cirka 8 kilometer nergrävd markkabel.

Dessutom har oisolerade luftledningar i lågspänningsnätet (400/230V) bytts ut mot antingen markkabel eller så kallad hängkabel som är en typ av isolerad kabel i stolpe. Detta gör elnätet mindre känsligt för väder och vind och minskar risken för strömavbrott.

Vi har också bytt ut äldre utrustning genom att ersätta 8 stycken äldre transformatorstationer mot 6 stycken nya, moderna markstationer som är anpassade för de nya förutsättningarna.

Här kan du se en karta över det berörda området

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon