Temperaturanalys – ojämn temperatur mellan lägenheterna?

Med vår tjänst Temperaturanalys får ni besked på hur varmt eller kallt det är i olika lägenheter. Analysen är ett första och viktigt steg - en hälsokontroll - som gör det möjligt att ge konkreta förbättringsförslag som leder till en jämnare och behagligare temperatur för alla boende.

En temperaturanalys: Första steget för att få en behaglig temperatur i alla lägenheter

Så går en Temperaturanalys till

Vid temperaturanalysen går våra energiexperter genom er fastighet och loggar temperaturen i ett antal utvalda lägenheter. Detta sker genom att mätare sätts ut i valda lägenheter under 1-2 veckors tid. På det sättet får vi svar på hur lägenheterna förhåller sig till varandra.

Så levereras resultaten

Resultatet från analysen levereras som en tydlig och lättförståelig rapport till er förening. I rapporten ger vi även förslag på eventuella åtgärder som kan tas i nästa steg. Vill ni gå vidare efter analysen kan vi även hjälpa er med detta och tillhandahåller i så fall gärna offert på ytterligare åtgärder.

Lägre energikostnader & bättre komfort med ett optimerat värmesystem

Med Temperaturanalysen vill vi ta reda på hur värmen ser ut i fastighetens olika lägenheter. 

Rätt injustering av reglerkurvan på ert värmesystem lönar sig; det blir jämnare temperatur i fastigheten och förhoppningsvis nöjdare boende. Visste du att en grads sänkning av inomhustemperaturen ger ca 5-7 % lägre uppvärmningskostnad?

Energistyrning med hjälp av smarta sensorer

Efter att ni gjort en temperatursanalys kan vi komma att rekommendera er att satsa på energistyrning med hjälp av smarta sensorer. Detta innebär, i kortfattat, att vi sätter upp sensorer i lägenheterna och tillsammans med väderprognoser och produktionskostnad för fjärrvärmen, styrs er temperatur. Ni får alltid en jämn inomhustemperatur och till en lägre kostnad än utan styrningen. 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon