Till startsidan
Translate

Betalning av faktura för privatkunder

Som privatkund kan du själv välja hur du vill betala din faktura. Du kan välja mellan: 

  • E-faktura
  • Kivra – digital brevlåda
  • Autogiro
  • E-postfaktura
  • Pappersfaktura

Se din faktura på Mina sidor

Oavsett vilket betalningssätt du väljer har du alltid möjlighet att se din kompletta fakturaspecifikation genom att logga in på Mina sidor.

E-faktura

E-faktura är en digital faktura som du får direkt till din internetbank. Alla uppgifter är redan ifyllda och det enda du behöver göra är att godkänna e-fakturan i din internetbank. Du kan kombinera e-fakturan med autogiro och därmed vara säker på att inte missa en betalning.

Vill du ha e-faktura från oss anmäler du det i din internetbank och godkänner Kraftringen Nät AB som betalningsmottagare. 

Samlingsfaktura kan inte kombineras med e-faktura. Det innebär att om du har samlingsfaktura idag, men i stället vill ha e-faktura kan du anmäla detta genom att skicka e-post till oss och därefter anmäla om e-faktura i din internetbank. 


Digital faktura i Kivra

Kivra är en gratis digital brevlåda för säker post från företag och myndigheter med över 1,5 miljoner användare. Du får bara post från företag och myndigheter som är anslutna till Kivra och som du har en relation till.

Kivras tjänst innebär att du automatiskt får din post och dina fakturor till din digitala brevlåda från alla företag som ansluter sig till Kivra. Om du redan är kund hos Kivra, skickas din faktura per automatik till den digitala brevlådan du har hos Kivra.

Du aviseras med en e-postavisering varje gång du får en ny faktura, och du kan därefter logga in och läsa din post var du än befinner dig. Du loggar in på Kivra med Mobilt BankID och all data är krypterad och lagras säkert i Kivras system i Sverige. Ingen annan än du själv har tillgång till dokumenten.

Du kan betala fakturan direkt i Kivra, men kan också betala den på annat sätt, exempelvis kombinera den med autogiro.

Vill du inte få din faktura till din digitala brevlåda kan du enkelt avanmäla detta på Kivras webbplats. Läs mer om Kivra på www.kivra.com

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och säkert betalsätt som innebär att fakturabeloppet dras från ditt konto på fakturans förfallodag. Allt du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot dagen före förfallodagen.

Du skaffar autogiro genom att anmäla det via din internetbank eller genom att fylla i Bankgirots autogiroanmälan och skicka in anmälan digitalt.

E-postfaktura

Om du väljer e-postfaktura får du din faktura skickad direkt till din e-postadress. Det går bra att kombinera detta med autogiro.

Det lättaste sättet att skaffa e-postfaktura är att anmäla det via Mina sidor. Om du inte har inloggning till Mina sidor kan du anmäla att du vill ha e-postfaktura genom att mejla kundservice@kraftringen.se. Ange ditt kundnummer/personnummer samt till vilken e-postadress du vill få fakturorna skickade.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]