Naturskyddsföreningen i Skånes Storkprojekt hälsar media välkomna till storkmärkning på hög höjd!

På onsdag den 14 juni har media en unik möjlighet att på nära håll få följa ringmärkningen av storkungar på Flyinge Kungsgård, Viderups slott och i Vollsjö. Högt ovan mark på byggnadernas tak häckar flera storkpar som har ungar stora nog att ringmärkas.

Mötesplats: Mötesplats: Flyinge Kungsgård, under klocktornet. P-plats finns vid veterinäravd. Därefter ca 100 meters promenad in i området.

Tid: Kl. 09:00 onsdag 14 juni 2017.

Som så många år tidigare får Storkprojektet hjälp av Kraftringen som bistår med kranbil för att det ska vara lätt och bekvämt att komma upp till de högt belägna storkbona. En och annan icke höjdrädd fotograf kan få följa med upp i liftkorgen!

Vi startar med att ringmärka kullarna på Flyinge Kungsgård och kör därefter några kilometer västerut till Viderups slott för att märka ungarna i skorstenboet där vi fortsätter sedan till Vollsjö.

Ungarna hämtas ner och ringmärks på marken. Där har ni utsökta möjligheter till närbilder och får information och svar på alla era frågor.

Från Storkprojektet träffar ni projektledare Petter Albinson

Kontaktuppgifter:

Petter Albinson, projektledare

STORKPROJEKTET

Naturskyddsföreningen i Skåne

Box 1013, 221 04 Lund

0709-98 02 25, 046-33 56 54

mail info@storkprojektet.se

www.storkprojektet.se

www.facebook.com/storkprojektet

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon