​Ett år med Örtoftaverket – en milstolpe i vår utveckling mot hållbar fjärrvärme!

Nu har vi stängt ner Örtoftaverket för säsongen och därmed är vår första hela driftsäsong till ända.

Under sommaren när regionens värmebehov är litet stängs Örtoftaverket ner för årlig revision och service. När hösten sedan kommer och värmebehovet åter ökar är verket i topptrim för att leverera el och värme ytterligare en säsong.

Under eldningssängen 2014/2015 har Örtoftaverket producerat närmare 485 GWh värme och 170 GWh el. Totalt har över 20 % av värmeproduktionen utvunnits från verkets rökgaskondensering vilket är mycket positivt ur hållbarhetaspekt. Fjärrvärmeproduktionen från Örtoftaverket har under eldningssäsongen stått för över 60 % i det gemensamma fjärrvärmenätet i Lund, Eslöv och Lomma.

Sammanfattningsvis har vår första driftsäsong 2014-2015 varit mycket lyckad. Örtoftaverket har svarat väl mot Kraftringens högt ställda krav och har stått för en stor del av vår totala el- och fjärrvärmeproduktion.

Med vårt första år bakom oss blickar vi nu fram emot vår nästa driftsäsong och inkopplingen av den nya fjärrvärmeledningen till Landskrona/Helsingborg.

Innan dess är det dock dags för Örtoftaverket att få lite välförtjänt vila och översyn under sommarrevisionen.

Nu har vi stängt ner Örtoftaverket för säsongen och därmed är vår första hela driftsäsong till ända. Under sommaren när regionens värmebehov är litet stängs Örtoftaverket ner för årlig revision och service. När hösten sedan kommer och värmebehovet åter ökar så är verket i topptrim för att leverera el och värme ytterligare en säsong.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon