Till startsidan
Translate

Power Walk – belysning under din promenad

Brighter Brunnshög, broschyromslag.

Längs med Utmarksvägen, mellan forskningsanläggningen MAX IV och Stadsodlingen, står nu tre ljusinstallationer som vi kallar Powerhus.

När solen går ner tänds lamporna i Powerhusen. Energin samlas in under dagen av solceller på husens tak och lagras i batterier tills det blir kväll. På det sättet blir husen helt självförsörjande på el, ingen inkoppling till elnätet behövs.

Powerhusen är också utformade som träningsställningar så att du som besökare kan passa på att träna när du är där. Eftersom belysningen tänds upp av solkraft när det blir mörkt kan du träna även på kvällen. Under 2018 planerar vi dessutom att placera olika träningsmaskiner intill Powerhusen. Då kommer du som besökare kunna generera extra energi, vilken vi kan använda till att skapa ännu mer spän­nande ljuskonst.

Ljusinstallationerna lyser upp i ett område som annars hade varit mörkt. Vi hoppas att de kan hjälpa Lundabor och andra intresserade att bekanta sig mer med Brunnshög redan innan området är utbyggt.

Ha det så bra på din powerwalk – vi lyser upp vägen för dig!


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]