I Lund varar sommaren lite längre

Vi är säkert många som inte är redo att säga adjö till sommaren riktigt ännu. Som tur är går det fortfarande att få en känsla av varma, sköna sommarkvällar på Mårtenstorgets uteserveringar i Lund.

Här har nämligen de gamla gasledningarna från 1800-talet renoverats och används nu för att värma ett antal av torgets krogar. Men, istället för den gamla tidens fossila lampgas är det förnybar biogas som flödar i ledningarna under torgets kullerstenar.

Med den nya kroggasen har krögarna fått tillgång till förnybar biogas. Jämfört med fossildriven värme på gasoltuber (som ofta används på uteserveringar) har den nya kroggasen många fördelar - den är fossilfri och till skillnad från gasoltuber så krävs det inga lastbilstransporter.

Projektet är ett resultat av ett innovativt samarbete mellan Kraftringen och Lunds kommun. Kanske är det snart dags för ett besök på Mårtenstorget?

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon